Så er der sumo-brydning!

Så er der sumo-brydning!

Vi holder også OL

80 anbragte børn fra hele Sjælland var samlet til Olympiske Lege i Hareskoven

Det er ikke kun de voksne, der kan holde Olympiske Lege - børnene og de unge vil også være med, og det var i den grad i Hareskoven onsdag i sidste uge.
De kom fra hele Sjælland, og de var 80 anbragte børn og unge i alt fra otte forskellige opholdssteder og døgninstitutioner, inviteret af Børnehjælpsdagen og Dell.
De fik blandt andet prøvet kræfter med sumo-brydning, skiløb i skoven, balancebom, skydning med pusterør samt kodejagt.
Formålet med aktiviteterne var at give børnene og de unge en god oplevelse – og udfordre deres samarbejdsevner, fysik, udholdenhed, grænser og viljestyrke.

"Rigtig sejt!"

”Mit hold vandt konkurrencen, hvor vi skulle åbne hængelåse på en kasse, der lå ude i skoven, og bygge en LEGO-figur på tid – det var rigtig sejt!", fortæller 15-årige Nick, der har boet på Opholdsstedet Bennebovej i seks år.
"Jeg prøvede også sumo-brydning for første gang. Det er hårdt, når man skal kæmpe mod sin bedste ven, for jeg var bange for at gøre ham ondt. Men næste gang jeg skal kæmpe mod en anden, så er jeg ikke bange”, forsætter Nick. Han har mødt sin bedste ven, Simon, på opholdsstedet.

Koncentrationen skal være i top, når man skal skyde.

Koncentrationen skal være i top, når man skal skyde.

Brug for oplevelser

Mange af de anbragte børn og unge, som Børnehjælpsdagen i dag støtter, er fjernet fra hjemmet blandt andet på grund af omsorgssvigt, misbrug, vold eller lignende.
De har ofte en lang række dårlige oplevelser med sig i rygsækken og har derfor brug for positive oplevelser, der samtidig kan udvikle deres kompetencer.
De fleste af børnene fik da også en succesoplevelse med sig hjem fra arrangementet, bl.a. fordi en del af dem gennemførte opgaver, som de havde svært ved at tro, at de kunne klare. Hovedparten af børnene var også rigtig gode til at støtte og bakke hinanden op – og denne følelse af fællesskab og samhørighed var også et vigtigt resultat af dagen.
”Når man er anbragt på en institution, så kan man godt føle sig anderledes end de børn, der bor sammen med deres forældre. Derfor er det vigtigt for anbragte børn og unge at møde andre i samme situation, og den mulighed har vi bl.a. givet børnene via dette arrangement”, forklarer Børnehjælpsdagens projektleder Ida Lissau-Jensen.

Børnene og de unge fik prøvet lidt af hvert i Hareskoven.

Børnene og de unge fik prøvet lidt af hvert i Hareskoven.

Publiceret 02 October 2009 13:16