Egedal Redningsberedskab er blevet hædret for deres indsats ved ulykken i Søsum.

Egedal Redningsberedskab er blevet hædret for deres indsats ved ulykken i Søsum.

Hæderspris til Egedal-redningsfolk

Fredag modtog beredskabet Den Danske Redningsberedskabspris for indsatsen i Søsum, hvor en to-årig dreng blev reddet op fra en brønd

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Egedal Redningsberedskab fik med en ekstraordinær indsats reddet en to-årig dreng op af en dyb brønd. Fredag var det så tid til at blive hædret, da beredskabet modtog Den Danske Redningsberedskabspris. "Vi er naturligvis meget stolte og rørte over at modtage denne pris for vores holdindsats. Jeg ser det som et stort skulderklap til Egedal Redningsberedskab for det arbejde vi udfører hver eneste dag," siger Egedal Kommunes beredskabschef Henrik Jørgensen. Han og kollegaerne modtog statuetten ’Grib livet’ og 75.000 kroner. Prisoverrækkelsen fandt sted i Holmens Kirke, hvor Forsvarsministeriets kontorchef Susan Nielsen overrakte prisen til beredskabschefen.

Gravet og skåret fri

Ulykken fandt sted en eftermiddag i maj 2007. Her faldt den dengang kun to-årige Casper ned i en tre meter dyb og vandfyldt brønd på forældrenes grund i Søsum, hvorfra det ikke umiddelbart var muligt at hjælpe ham op. Kun takket være en helt ekstraordinær indsats fra Egedal Redningsberedskab og flere andre instanser lykkedes det at holde liv i den lille dreng, mens han blev gravet og skåret fri. Han blev – stærkt nedkølet – bragt til Rigshospitalet, men havde det efter omstændighederne godt.

Publiceret 03 October 2009 07:15