Hillerød får et nyt hospital. Det lovede statsministeren i sin åbningstale i Folketinget tirsdag.

Hillerød får et nyt hospital. Det lovede statsministeren i sin åbningstale i Folketinget tirsdag.

Hillerød glad for løfte om nyt superhospital

Borgmester Kirstens Jensen (S) glæder sig over statsministerens løfte om en nyt superhospital i Hillerød

Af
Iben Mathilde Forstholm

Hillerød får et nyt superhospital. Det står fast, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt sin åbningstale i Folketinget. Og det glæder Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).
"Endelig er der meldt klart ud fra regeringen, at der skal bygges nye hospitaler, hvor specialerne kan samles, og hvor vi kan sikre stærke faglige miljøer," siger en tilfreds borgmester.
"Jeg er meget tilfreds med, at eksperternes, borgernes og også Hillerød Kommunes indsats har båret frugt, og at regeringen har lyttet til de mange gode argumenter for at placere et nyt hospital i Hillerød.
Patienterne vil få gavn af, at der bygges nyt, når manges års vundne erfaringer med behandling og omsorg kan omsættes aktivt i en ny bygning, som også bør ligge centralt ved vej og en ny S-togsstation'," siger Kirsten Jensen.

40 milliarder

Statsministeren løftede i sin tale sløret for at regeringen vil investere 40 milliarder kroner i fem topmoderne sygehuse, hvor man vil samle specialerne:
"Et nyt sygehus i Aalborg Øst. Et nyt Universitetshospital i Århus. Et nyt hospital i Gødstrup vest for Herning. Et nyt universitetshospital i Odense. Et nyt hospital ved Hillerød," sagde statsministeren i åbningstalen.
"Hvis man bliver alvorligt syg, så er det helt afgørende, at man får den allerbedste behandling. Og den fås desværre ikke rundt om hvert gadehjørne. Den kræver opbygning af stærke faglige miljøer," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Enigt byråd

Meldingen fra Lars Løkke Rasmussen kommer som sendt fra himlen til Hillerøds byråd. Byrådet besluttede onsdag aften i sidste uge at sende appel til regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), der i pressen har været fortaler for at ombygge det gamle hospital frem for at bygge nyt. Byrådet og Kirsten Jensen frygtede nemlig, at det gamle hospital ville være blevet en byggeplads i over 20 år, hvis ikke regeringen havde skåret igennem og investeret i nybyggeri.
"Mange børn er født, og mange mennesker hjulpet og helbredt på Hillerød Hospital, men bygningerne er af uens kvalitet, og byen er vokset tæt omkring det gamle hospital. Derfor vil fremtidens fødsler og sygepleje kunne foregå meget bedre på et nyt hospital', siger Kirsten Jensen, der mener, at det nye hospital bliver et aktiv for hele Nordsjælland.
Også hos formandskandidat og gruppeformand for Venstre i Region Hovedstaden, Bent Larsen, bliver dagens nyhed taget med et smil.
"Det har Venstre kæmpet for i knapt 2,5 år. Da partierne i regionsrådet indgik forlig om hospitalsplanen i maj 2007, besluttede Venstre, som det eneste parti, at stemme nej til forliget. Vi var stærke modstandere af at renovere det eksisterende Hillerød Hospital, som i enhver henseende er utidssvarende. Havde Venstre sagt ja til forliget, havde Nordsjælland aldrig fået et nyt hospital," siger Bent Larsen.

Publiceret 06 October 2009 14:00