Lübker Golf Resort er helt ny på Golf World's kontinentale Top 100 rangliste for Europa, og drøner alligevel in som nummer 14 på listen, langt foran etablerede og velrenommerede udenlandske golfbaner.

Lübker Golf Resort er helt ny på Golf World's kontinentale Top 100 rangliste for Europa, og drøner alligevel in som nummer 14 på listen, langt foran etablerede og velrenommerede udenlandske golfbaner.

Lübker Golf Resort nummer 14 på europæisk golf-rangliste

Det britiske Golf World, som er Europas førende golfmagasin med 359.000 månedlige læsere, har sendt Lübker Golf Resort på Djursland direkte ind som nummer 14 på deres nyeste Top 100 rangliste.

Af
Af Anette Bonde

Magasinet Golf World betegner selv sin 14. plads til Lübker Golf Resort som "a very dramatic new entry".
Den "yderst dramatisk nyoptagelse" skal ses i lyset af, at der er solid afstand fra Lübker Golf til etablerede og højt berømmede golfanlæg, som for eksempel portugisiske Oitavos (#25), spanske Sotogrande Old Course (#32), Penha Longa ved Lissabon (#35), Italiens måske bedste bane Le Querche i San Marino (#56) og San Roque i Spanien (#58).

Fire hædersbevisninger på et år

Administrerende direktør hos Lübkter Golf Resort Per Kærsgaard noterer, at golfanlægget siden åbningen for et år siden nu har modtaget fire hædersbevisninger.
Kun to måneder efter åbningen blev banen af GOLF Magazine i USA udnævnt til "Best New International Golf Course 2008", og blev i umiddelbar forlængelse heraf finalist i "Best New Development" hos amerikanske Golf Inc.
I juni udkom Robb Report, de amerikanske milliardærers håndbog i verdens bedste og mest luksuriøse produkter. Redaktionen havde efter global søgning fundet frem til fem golfbaner, der kunne opnå hædersbetegnelsen "Best of the Best". To lå i Europa, og den ene var Lübker Golf Resort.
I Danmark har GOLFmagasinet udnævnt Lübker til "Danmarks Bedste Golfbane 2009".
"Vi kan godt tillade os at være stolte, og det er vi. Nøjagtig et år efter den officielle åbning har Lübker Golf Resort fået meddelelse om, at den fjerde hædersbevisning i verdensklasse er blevet tildelt Danmarks første og hidtil største, internationale golf- og sparesort. Det er flot og med til at understøtte, at valget om kompromisløs kvalitet er en væsentlig årsag til vores store succes på både det sportslige og det økonomiske plan", siger Per Kærsgaard.

Udfordre på alle niveauer

Ranglisten baseres på flere faktorer, blandt andet at banedesign skal kunne udfordre selv de bedste spillere, men også sikre underholdningsværdi på alle niveauer, hvad enten man er top amatør-spiller eller ferierende golfspiller.
Naturscenariet og layoutet blandet med tradition og charme er også afgørende.
16 professionelle Europa Tour spillere er med i bedømmelsesudvalget, herunder danskerne Thomas Bjørn og Jeppe Huldahl.
Kun fire danske baner er fundet værdige til optagelse på listen. Det er Marbæk i Esbjerg (#75), Rungsted (#77) og Trent Jones Jnr. Course, Skjoldenæsholm (#98).

Publiceret 06 October 2009 12:21