Peter Brixtofte er dybt skuffet over det danske retssamfund. Han vil dog kæmpe videre og forsøger at få sagen i højesteret.

Peter Brixtofte er dybt skuffet over det danske retssamfund. Han vil dog kæmpe videre og forsøger at få sagen i højesteret.

Brixtofte:

Nu skal Horserød ombygges til højhuse

Af
Rene Schriver

René Schriver

Det er en dybt skuffet Brixtofte, som kort efter domsafsigelsen i landsretten, kommer min sine første kommentarer til lokalavisen.
”Jeg er selvfølgelig dybt skuffet. Jeg havde simpelthen ikke troet det. Kommunernes revision har fortalt, at alt var i orden: det er ufatteligt, hvad der er foregået”.
Dommen var jo en stadfæstelse af byrettens dom:
”Det er jo desværre min inkarnerede politiske modstander, Peter Gaarde (byretsdommeren, red.) som jo er en yderliggående nationalist, som er skyld i det. Vi vil nu prøve, om vi kan anke til højesteret”, tilføjer Brixtofte.
”Jeg går ud fra, at det får vi lov til. Som jeg har sagt til andre, så skal Horserød nu ombygges til højhuse, for hvis jeg skal dømmes for det, så skal der sateme være mange deroppe. Lige fra anklagemyndigheden, der overskrider deres budgetter til rigspolitichefen, der tager til Rio, forsvarschefen der lige har overskredet repræsentationskontoen med 10 millioner. Det er jo hele toppen af Danmark, der skal derop. Jeg går ud fra som konsekvens af dommen, at bagmandspolitiet nu vil anklage alle de andre inklusiv sig selv”, lyder det fra Peter Brixtofte.

Absurd, helt absurd

Farums tidligere borgmester er ikke overraskende også meget skuffet på det personlige plan.
”Selvfølgelig er det skuffende, at man ikke får medhold i noget, der er så indlysende. Selvfølgelig er der lavet fejl i Farum Kommune, men at jeg først bliver dømt for noget, jeg ikke har gjort – i Skanska-sagen – og så for nogle regler, der ikke findes. Det er jo helt absurd, at det er et retssamfund. Det er helt absurd, helt absurd”, siger Brixtofte.
”Når man ser på, hvad vi har sparet kommunen for i administrationsomkostninger, udgifter til overførselsindkomster, og hvad vi har tjent ind på at udvikle at byen, så er dette her så latterligt. Fuldstændigt latterligt.”
Han håber nu på, at højesteret og måske senere EU-domstolen vil give ham oprejsning.
”Jeg vil kæmpe til det sidste, for dette her er simpelthen noget svineri.”
Det sagde du også i sponsor-sagen:
”Det er klart, for da var der syv vidner til min fordel – mod én. Det var som min advokat sagde til mig ”Det er kun fordi du hedder Peter Brixtofte ellers var du blevet pure frikendt”. Er det Danmark?”, spørger Peter Brixtofte retorisk.
Hvad vil du kunne gøre anderledes, hvis sagen kommer for højesteret?
”Jeg vil have straffen væk, da den er helt urimelig. Det er helt ude i hampen
Vil du have andre argumenter, hvis sagen kommer i højesteret?
”Det skal bare bedømmes af en højere instans – jeg kan jo ikke gøre andet. Jeg kæmper til det sidste, for jeg er stolt af Farum”

Peter Brixtofte er dybt skuffet over det danske retssamfund. Han vil dog kæmpe videre og forsøger at få sagen i højesteret.

Peter Brixtofte er dybt skuffet over det danske retssamfund. Han vil dog kæmpe videre og forsøger at få sagen i højesteret.

Hvor dum har lov at være?

Landsretten tillagde det dog som en formildende omstændighed, at du ikke havde gjort det for egen vindings skyld:
”Ja, det siger de jo alle sammen. Det fortæller jo bare, hvor dum jeg har været. Jeg har kun knoklet for kommunen i alt. Jeg har ikke en krone, som jeg kun har taget til mig selv. Jeg har kun knoklet for kommunens og borgernes tarv. Det er fuldstændig absurd og en parodi på et retssamfund”, slutter den tidligere borgmester.
Peter Brixtofte ikke planer at udskifte advokaten. De har nu 14 dage til at klage til procesbevillingsnævnet, som så skal tage stilling til, om sagen er principiel nok til at kunne føres for højesteret.

null

Publiceret 06 October 2009 13:09