WEB-TV:

Elever blokerede gymnasium

Ingen undervisning på Rungsted Gymnasium tirsdag, da eleverne blokerede udgangene fra lærerværelset

Af
Tekst

foto og video: Mads Hussing

Eleverne på Rungsted Gymnasium mødtes her til formiddag, og aftalte hurtigt at de ville blokere for alle udgange til lærerværelset, så lærerne ikke kunne komme ud at undervise eleverne. Katrine Benth Pedersen sad ved den udgangen uden for, og hun var ikke i tvivl om hvorfor eleverne blokerer dørene i dag.

"Vi vil gerne til demonstration i København, fordi vi er utilfredse med at der bliver skåret ned i pengene per elev. Det gør at vi ikke får så mange nye bøger, og at der ikke blier så meget tid til hver elev," siger Katrine Benth Pedersen, der mener at de er mange i forvejen i klasserne.

"Det gør at vi ikke kommer til at lære så meget, for der bliver mere uro i klasserne. Samtidig kommer der ikke så mange ekskursioner, så vi kommer ikke ud og ser så mange ting som vi har brug for at se. Det er vi rigtig utilfredse med," siger Katrine Pedersen, der kan fortælle at umiddelbart er det kun i dag de blokerer for at komme til demonstration, men hvis de ikke får deres krav igennem, kan der blive yderligere aktioner.

Det første krav blev opfyldt, da lærerne opdagede at de ikke kunne gennemføre undervisningen, og fortalte at de ville gå hjem. Dermed kunne eleverne tage til København og demonstrere sammen med skoler fra resten af landet.

Elevrådsformand Millie Cammilla Weng var også med til at blokere dørene til lærerværelset.

Elevrådsformand Millie Cammilla Weng var også med til at blokere dørene til lærerværelset.

Publiceret 06 October 2009 10:51