Web-tv:

Elever blokerer nordsjællandske gymnasier

På flere nordsjællandske gymnasier blokerer eleverne skolen i protest mod varslede nedskæringer

Af
Jesper Lundh

Tre gymnasier i Nordsjælland er i dag blokeret af utilfredse elever. De studerende kræver bedre uddannelsesforhold, men i det nye finanslovsforslag står de i stedet over for nedskæringer på over en milliard kroner – så nu har de spærret skolerne af.

Et af de ramte gymnasier er Frederiksborg Gymnasium i Hillerød.

"Vi har spærret lærerværelset af og nedlagt undervisningen. Samtidig har vi arrangeret en masse aktiviteter – blandt andet bannermaling," fortæller Liv Sørensen, der er elevrådsformand på Frederiksborg Gymnasium.

Hun mener, at nedskæringerne er helt malplacerede.

"Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det er hul i hovedet at tage så mange penge fra uddannelsesområdet, når det er os, der skal bære fremtiden. Vi synes, det er rimeligt, hvis vi får vores penge igen," siger hun.
Rettigheder
Rektor Peter Kuhlman synes heller ikke om de gradvise nedskæringer, men han kunne ønske, at eleverne havde grebet situationen anderledes an.

"Jeg synes, eleverne skulle værne om undervisningen og følge timen. Så kunne de bagefter i samlet flok bruge deres demokratiske rettigheder og demonstrere," siger Peter Kuhlman til Lokalavisen.dk.

"Nu giver de jo Bertel Haarder et godt kort på hånden, når de nedlægger undervisningen for at værne om undervisningen. Men de er jo unge mennesker og de skal også lære, hvordan de bruger deres demokratiske rettigheder," siger rektoren.

Udover Frederiksborg Gymnasium er også Rungsted Gymnasium og Aurehøj Gymnasium i Gentofte ramt af blokader.

Senere i dag er der demonstration ved Christiansborg, hvor eleverne håber at kunne råbe politikerne op. Demonstrationen er arrangeret af "Ud af krisen - ind i fremtiden", der er en samling af elev- og studenterbevægelsen og den unge fagbevægelse.

Eleverne er utilfreds med udsigten til nedskæringer.

Eleverne er utilfreds med udsigten til nedskæringer.

I bus blev eleverne kørt til Christiansborg.

I bus blev eleverne kørt til Christiansborg.

Publiceret 06 October 2009 13:24