Henrik Klarskov var direktør for Hørsholm Midtpunkt i lidt over seks år.

Henrik Klarskov var direktør for Hørsholm Midtpunkt i lidt over seks år.

Midtpunkt-bestyrelse afskediger direktør

Krisetider og en udsættelse af Hørsholm Midtpunkts udbygning har fået centret til at skære i omkostningerne

Af
Morten Timm

Morten Timm

De økonomisk hårde tider er ikke veget uden om Hørsholm Midtpunkt, der nu har valgt at afskedige deres direktør, Henrik Klarskov, efter seks år i chefstolen.

Udover den aktuelle krise har det også haft betydning for direktørfyringen, at ejerne af Hørsholm Midtpunkt, Datea, foreløbig har udskudt centrets udvidelse og renovering på ubestemt tid.

"Det er selvfølgelig med blandede følelser at få den besked, men der ingen bad feelings hos mig. Jeg er da ked af, at jeg ikke fik mulighed for at være med til gennemføre udvidelse af Midtpunkt, men omvendt kommer det ikke bag på mig, at centrets bestyrelse er nødt til at tilpasse administrationen i en situation, hvor krisen har sat sig dybe spor i centrets omsætning og den planlagte udvidelse er udskudt," siger Henrik Klarskov, 58 år.

Han vurderer, at detailbranchen omsætningsmæssigt er blevet bombet flere år tilbage.
"Det er voldsomt, og det er klart, at det udløser nedskæringer," tilføjer Henrik Klarskov, der har været i detailbranchen i 35 år og ikke tidligere har oplevet en så stor krise.

Vende hver sten

Med et besøgstal og et omsætningsindex på omkring 90-91 i år har det været nødvendigt for bestyrelsen i Hørsholm Midtpunkt at agere, men ifølge bestyrelsesformand Søren Hald e direktør-fyringen sket helt udramatisk.

"Vi kan jo ikke sige, at det går specielt godt. Ligesom resten af detailbranchen er vi også ramt. Men vi ved, at centerudbygningen kommer på et tidspunkt, bare ikke hvornår. Indtil da har er det nødvendigt at tilpasse vores administration og vende hver sten i organisationen," siger Søren Hald, der tiltrådte som centerforeningsformand 1. januar.

"Jeg mener stadig, at vi er meget attraktivt center med et godt miks af privatejede og kædebutikker. Vi vil nu prøve at ændre markedsføringsstrategi og satse mere lokalt, og i det nye år præsenterer vi en kampagne, hvor vi vil gøre noget specielt for vores kunderne," forklarer Søren Hald

Det er endnu ikke afklaret, hvordan centerets administration sammensættes fremover, men ifølge bestyrelsesformanden forventes det, at der ansættes en person til at styre markedsføringen.

Ny handelsformand

Afskedigelsen af Henrik Klarskov betyder også, at Hørsholm og Omegns Handelsforening skal have ny formand.
Spørgsmålet er nu om der kommer en hurtig rokade eller det først afklares ved næste generalforsamling til foråret.

Publiceret 09 October 2009 12:00