Thomas er Danmarks bedste bilist

De to nordsjællandske finalister blev slået på målstregen af Thomas Høybye fra Taastrup

Af
Jesper Lundh

Det var en tydeligt glad, stolt og smule overraske Thomas Høybye fra Taastrup, som torsdag eftermiddag kunne lade sig kårde som Danmarks Bedste Bilist, efter at have vundet finalen i FDMs store konkurrence på Sjællandsringen i Roskilde.
I et felt bestående af ti finalister klarede den 27-årige servicetekniker sig samlet bedst i dagens program, hvor han opnåede 83,4 point af 100 mulige. Bo Velschow fra Lynge og Jesper Skou fra Rungsted Kyst var også med i finale, men deres resultater var ikke helt gode nok til en top tre-placering.
I finalen blev deltagerne bedømt på deres køretekniske færdigheder ved en bremse-undvige manøvre i glat føre
samt en adfærdsbedømmelse på offentlig vej, inden de skulle igennem politiuddannelsens stopprøve. En svær prøve hvor de i en kombination af tid og fart bl.a. skulle lave både undvigemanøvre, nedbremsning i sving, køre slalom for- og baglæns og endelig parallelparkere.
"Det er en super fornemmelse at stå her med nøglerne til førstepræmien. Det havde jeg ikke turde drømme om, da jeg tilmeldte mig konkurrencen. Jeg synes selv, jeg gjorde det godt i øvelserne og synes også, jeg generelt kører godt," sagde Thomas Høybye, der kunne trille hjem i konkurrencens førstepræmie; en Toyota IQ.
Konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Bilist blev lancerede 19. august, og mere end 15.000 danskere deltog i de indledende runder på nettet. Af dem gik de 32 bedste videre til semifinalerne, hvor der ventede deltagerne en række køretekniske øvelser. Herfra kvalificerede de ti bedste sig til finalen på Sjællandsringen.

En af øvelserne i finalen var en bremseøvelse.

En af øvelserne i finalen var en bremseøvelse.

Publiceret 09 October 2009 16:22