Administration svipsede, da de glemte at sende budgettet til høring i Seniorrådet før vedtagelsen i byrådet 7. oktober. Arkivfoto.

Administration svipsede, da de glemte at sende budgettet til høring i Seniorrådet før vedtagelsen i byrådet 7. oktober. Arkivfoto.

Kommunen glemte de ældre

Der er røde ører i Skanderborg Kommune, efter kommunens administration glemte at indhente høringssvar fra Seniorrådet

Af
Af Marianne Gay

Når Skanderborg Kommune træffer beslutninger, der påvirker ældre, er kommunen forpligtet til at spørge kommunens Seniorråd til råds, før forslaget bliver sendt til afstemning. Den forpligtelse missede Skanderborg Kommune i forbindelse med budget-vedtagelsen i forrige uge, der som Seniorrådet lakonisk skriver i en pressemeddelelse nok er årets vigtigste beslutning overhovedet. "I Seniorrådet er vi meget vrede over denne behandling, taget i betragtning, at vi gang på gang har sagt, at vi er så fleksible, at vi kan komme med dags varsel, så mange der nu kan," lyder det fra formanden i Seniorrådet Birthe Jørndrup. "Desværre er det sket før, at administrationen har glemt at sende nye tiltag til høring i Seniorrådet. Et godt samarbejde har to sider, og vi passer gerne vores side, men vi er dybt skuffede over denne behandling fra administrationen og byrådet," siger Birthe Jørndrup.

Færre besparelser for ældre

I Skanderborg Kommune går direktør Henning Haahr til bekendelse og beklager dybt, at Seniorrådet blev overset i budgetbehandlingen. "Det er en fejl fra administrationens side, som vi retter op på fra nu af," siger Henning Haahr, der understreger at samarbejdet med Serniorrådet i øvrigt fungerer godt, hvilket bidrager til bedre løsninger for de ældre i kommunen. Ifølge Henning Haahr fritog byrådet de ældre for flere besparelser, der ellers var lagt op til i budgettet. Blandt andet blev et forslag om rengøring hver tredje uge taget af bordet.

Publiceret 16 October 2009 08:30