Bilerne fra VIP Security & Services holdt parkeret ude foran direktørens bopæl, men det afholdt ikke en gruppe østeuropæere i at trænge ind på grunden.

Bilerne fra VIP Security & Services holdt parkeret ude foran direktørens bopæl, men det afholdt ikke en gruppe østeuropæere i at trænge ind på grunden.

Østbande ville begå indbrud i stærkt overvåget bolig

En direktør for et sikkerhedsfirma fik melding om, at nogle var ved at lave indbrud på hans bopæl. Han ilede til stedet og mødte en østeuropæisk mand, som han fik tilbageholdt. Men da politiet kom, stak manden af

Af
Af Theis Otzen

En gruppe østeuropæere, der angiveligt var på tyvetogt, fik lige pludselig travlt natten mellem lørdag og søndag. En beboer i området omkring Stengårds Alle i Kongens Lyngby havde besøg af flere forskellige østeuropæere, som gik og luskede rundt i hans indkørsel og have. Hvad de nysgerrige gæster imidlertid ikke var klar over, var, at beboeren er direktør for et stort sikkerhedsfirma, og derfor havde overvågningsudstyret i orden.
Klokken cirka halv fire modtog han alarmer om de uindbudte gæsters indtrængen på grunden, mens han var til familiefest i nærheden. Derfor skyndte han sig hjem og fik fat på en af østeuropæerne, som holdt tilbage i 15 minutter, indtil politiet kom. Da betjentene kom, stak den tilbageholdte mand imidlertid af, og den vilde jagt gik igennem nabogrunde og kvarterets stisystemer. Det lykkedes ikke politiet at få fat på ham, men via forstærkning fra adskillige patruljevogne blev området udsat for en intensiv undersøgelse, og her stødte politiet på en varevogn med et par andre østeuropæere, som blev tilbageholdt, men efterfølgende fik lov at køre igen. Den østeuropæiske gruppe nåede ikke at stjæle noget fra sikkerhedsdirektørens bolig, men på de kameraer han har sat op på sin grund, har han efterfølgende kunnet se, at flere personer er gået rundt på grunden og kigget ind af vinduer. Han undrer sig over, at de valgte netop hans hus.
"Der holdt to biler udenfor mit hus, hvor der står security på siden, men alligevel vælger de at bryde ind. De havde heller ikke set kameraerne, for da jeg står og holder ham den ene tilbage, snakker jeg med ham og spørger, om de ikke havde set kameraerne, og det sagde han, at de ikke havde," siger direktøren, der gerne vil være anonym.
Politiet oplyser, at der ikke blev anholdt nogle personer den nat, men at man kørte rundt i området og ledte efter mistænkelige personer, uden at det gav noget resultat.

Publiceret 19 October 2009 14:52