Allerøds unge topper uddannelsesliste

Allerød placerer sig ofte blandt landets allerbedste kommuner, når der sker sammenligninger mellem landets kommuner

Af
Af Michael Braunstein

I den igangværende debat om, at de unge tit springer fra en ungdomsuddannelse, kan Allerød bryste sig af, at det ikke er tilfældet i Allerød. Allerød har Danmarks flittigste ungdom, idet 88,9 pct. af ungdomsårgangen 2006 forventes at få en ungdomsuddannelse, hvilket placerer Allerød på en fornem førsteplads blandt landets kommuner.
På de følgende pladser på listen kommer Lemvig (87,3 pct.), Lynge-Taarbæk (87 pct.), Rudersdal (86 pct.) og Silkeborg (85,7 pct.).
”Det er et resultat vi kan være stolte af,” siger borgmester Erik Lund, K. Han fortsætter:
”Jeg tror, at den høje uddannelsesfrekvens hænger sammen med flere forhold: Vores kommune ligger både centralt og med en god infrastruktur, som giver nem adgang til mange gymnasier og erhvervsskoler. Derudover har vi gode folkeskoler med et højt timetal, engagerede lærere og tidssvarende bygninger. Det sidste skyldes ikke mindst, at vi investerede 162 mio. kr. i udbygning og renovering af vores skoler i perioden 1997-2007."
"Endelig er børnenes forældre i Allerød generelt veluddannede og meget engagerede i deres børns skolegang. Forældrene her i kommunen tager sig også tid til at gå dialog med såvel skole som politikere. Et sådant engagement smitter naturligvis positivt af på børnenes muligheder for at komme gennem uddannelsessystemet,” siger Erik Lund.

Publiceret 19 October 2009 08:00