Bandidos holder hvervefester i Egedal

Den fest, som politiet lukkede og slukkede i Stenløse i starten af oktober, viser sig nu at være en hvervefest for rockergruppen Bandidos. Unge helt ned til 14 og 15 år er målet for festerne

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Rockergrupper og indvandrebander hverver helt unge medlemmer gennem private fester. Det skriver Politiken i dag. I starten af oktober holdt et fuldgyldigt medlem af rockergruppen Bandidos fest hjemme i villaen på Frydensbergvej 43 i Stenløse. Festen var annonceret via løbesedler og på Facebook, men tilladelsen til at holde en offentlig fest var ikke i orden, og politiet kunne derfor stoppe arrangementet allerede inden midnat.
"Vi er meget på mærkerne, når banderelaterede personer holder fester. De prøver at knytte yngre folk til sig, så vi holder en hård kurs," fortæller vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen fra Nordsjællands politi.

Sælger tøj til de unge

Udover de vilde fester har rockerne fundet en anden vej til at nå de unge. De sælger tøj til dem, der reklamerer for grupperne, og i Nordsjælland ser politiet børn helt ned til 14 og 15 år, der går rundt i tøj med "Sylb" trykt hen over brystet. Support Your Local Bandidos, betyder bogstaverne, og det ved de unge godt.
"Vi har konstateret, at der bliver solgt T-shirts til festerne til de unge," Finn Bernth Andersen.
Møder politiet eller de sociale myndigheder unge under 18 år, der rundt med tøj fra rockergruppen, bliver forældre kontaktet.
"Vi sender bekymringsbreve, hvis de unge viser en eller anden form for tilhørsforhold til rockerne. Og vi har sendt en del breve", siger Finn Bernth Andersen, der ikke vil fortælle, hvor mange breve der er blevet sendt.

Publiceret 19 October 2009 03:00