"Nu skal der fokus på opgaven, og der skal stås fast overfor Christiansborg," siger Poul Bukbjerg.

Ny liste vil kræve bedre Furesø-aftale

Furesø er blevet snydt for en milliard, siger Hareskovby-borger, der bliver eneste kandidat for "Genforhandlingslisten"

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Endnu en liste har meldt sig ind i valgkampen i Furesø. Anført af en enkelt kandidat, Poul Bukbjerg fra Hareskovby, vil Genforhandlingslisten kræve en ny og markant bedre Furesø-aftale med regeringen.
"Furesø Kommune blev snydt for langt over 1 milliard kroner i 2005. Det er temaet for genforhandlingen i 2010," siger Poul Bukbjerg, der er økonom.
Han fremhæver, at gentagene gange de seneste år har stillet spørgsmål og forslag til borgmester og byråd, for at gøre opmærksom på at forarbejdet til genforhandlingen må være byrådets vigtigste opgave.
"Desværre har byrådets partier haft en alt for ligegyldig holdning til opgaven. Uforståeligt når en dårlig håndtering af forhandlingerne kan ende med at koste hver familie i kommunen mere end 100.000 kroner. Men nu skal der fokus på opgaven, og der skal stås fast overfor Christiansborg."

Fokuserer ikke nok

Som valgløfter lover liste G, der bliver Genforhandlingslistens bogstav, blandt andet at Furesø Kommune opnår det bedst mulige resultat af genforhandlingerne af kommunesammenlægningen, og at der ikke vil ske yderligere skatteforhøjelser.
Poul Bukbjerg vedstår, at kravet om genforhandling også nævnes i andre partiers valgoplæg:
"Men de prioriterer også mange andre ting højt, med det resultat at de desværre ikke fokuserer nok på genforhandlingerne."
Poul Bukbjerg var aktiv i Værløsegruppen op til kommunesammenlægningen, og han fortæller, at han efterfølgende har deltaget i en såkaldt "kaffeklub" med flere af de mest aktive fra gruppen.
Han har ikke nogen kommunalpolitisk baggrund, men en længere erhvervs-karriere. Blandt andet har han de seneste 10 år haft en chefpost i Vækstfonden, under Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Publiceret 19 October 2009 10:18