Arkivfoto

Arkivfoto

Ekspert:

Edderkoppen er lige i nærheden

Hvis den ikke allerede er død i det danske klima

Af
Martin Warming

Martin Warming

Den fugleedderkop, der i weekenden blev fundet i en klase bananer i SuperBrugsen i Humlebæk Centeret, er formentlig stadig lige i nærheden af det lokale supermarked. Det vurderer Tom Larsen, der er formand for foreningen Exotiske Insekter.

"En fugleedderkop går ikke så langt. Ude i naturen bevæger den sig højst tre til fem meter væk fra dens hule, så den burde være lige i nærheden," siger Tom Larsen.

Der er dog også en chance for - hvis man kan tillade sig at udtrykke det på den måde - at den store, behårede edderkop allerede er død.

"En fugleedderkop kan i hvert fald ikke tåle frost. Dens aktivitetsniveau daler jo koldere, det bliver, og til sidst døser den hen og dør," siger Tom Larsen.

Er ikke farlig

Tom Larsen prøver samtidig at berolige eventuelle urolige borgere i Humlebæk, der ikke bryder sig om det ottebenede dyr.

"En fugleedderkop er ikke farlig. Der er aldrig nogen sinde nogen, der er døde af at blive bidt af en fugleedderkop. Man kan få en hævelse eller lidt rødme, hvis man bliver bidt af en fugleedderkop, men man dør ikke at det," siger eksperten.

Det var en medarbejder i SuperBrugsen, der lørdag eftermiddag fandt krabaten i en klase bananer. Medarbejderen valgte forståeligt nok at smide edderkoppen ned i en papkasse og stille den ud på p-pladsen. Han glemte bare at sætte et låg på papkassen, og da Falck kom for at hente fugleedderkoppen, var den stukket af, skriver Frederiksborg Amts Avis.

null

Publiceret 19 October 2009 14:00