SSP-konsulent i Egedal Kommune Troels Birk mener ikke, at rockerne i særlig grad har fat i de helt unge i kommunen.

SSP-konsulent i Egedal Kommune Troels Birk mener ikke, at rockerne i særlig grad har fat i de helt unge i kommunen.

Egedal-unge er ikke i Bandidos" vold

Den seneste uges skriverier om rockergruppen Bandidos rekruttering af unge i Egedal holder ikke helt. Det siger den lokale SSP-konsulent

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Selv om Nordsjællands Politi helt generelt advarer om, at rockergruppen Bandidos er i fuld gang med rekruttering af unge helt ned til 14-års alderen, så er det ikke det billede, der kendetegner Egedal. Det siger kommunens SSP-konsulent Troels Birk. "Bandidos er tilstede med deres klubhus i Stenløse, men rent faktisk har vi kun et enkelt eksempel på, at en ung har haft noget med rockergruppen at gøre. Og jeg er helt overbevist om, at hvis mange unge var ved at komme ud på et skråplan, så havde vores gadeteam opdaget det," siger Troels Birk. Sagen om rekrutteringen af unge blev aktuel, da en rockerfest i Stenløse i sidste måned blev lukket af politiet. Efterfølgende advarede Nordsjællands Politi om en stigende aktivitet af rockere, der ville rekruttere unge. Politiet har også på det seneste sendt bekymringsbreve rundt til forældre i Nordsjælland. "Men mig bekendt gælder det ikke i Egedal," siger Troels Birk. "Vi har en enkelt observation, hvor unge fra fritids- og ungdomsklubben i Veksø finder et løbeseddel om festen i et solcenter. Men ellers har vi hverken hørt eller set noget," beroliger Troels Birk.

Holder øje

Han understreger dog, at Egedal Kommune er opmærksomme og vil være på vagt, hvis problemet skulle tage fart. "Helt generelt vil jeg sige til forældrene: Tal med jeres børn om, at de skal være opmærksomme, hvis de får kontakt til børnene. Og til børnene vil jeg sige: Husk, at det kan være gratis at gå til rockernes fester, men det er aldrig helt gratis. De vil altid kræve noget til gengæld," siger Troels Birk.

Publiceret 22 October 2009 03:00