WEB-TV:

Kasper Krüger: "Dansk radiodød smerter mig dybt"

Selvom Radio 100 FM og selskabet SBS, som blandt andet driver "The Voice", er hans tidligere konkurrenter, så smerter det Sky Radios danske direktør, Kasper Krüger, at se dem og resten af den danske radiobranche i knæ.

Af
Af Jacob Damkjær

For fire år siden hev Danmarks femte landsdækkende radiokanal, Sky Radio, stikket ud og indstillede sine udsendelser. Kasper Krüger fra Farum var radiostationens direktør, og det kommer ikke bag på ham, at de nuværende to største kommercielle radiokanaler, Radio 100 FM og SBS (The Voice og Nova FM), nu også er i alvorlige økonomiske problemer.

"Det er stadigvæk de politiske betingelser, den er gal med. Politikerne holder hånden over Danmarks Radios monopol, og Danmarks Radio har været dygtige til at lobbyé overfor politikerne," siger Kasper Krüger, som stadigvæk mener, at en replanlægning af fm-båndet er eneste vej ud af krisen.

Han er samtidig personligt ked af, hvordan den danske radiobranche er endt. "Jeg har arbejdet med radio i mere end 20 år og set mange gode medarbejdere blive fyret og radiostationer blive lukket, og det har gjort mig harm at opleve igen og igen og igen, bare fordi politikerne har bestemt, at vi ikke skal have et kommercielt velfungerende radiomarked i Danmark."

Krüger, som her fire år efter Sky Radios lukning stadigvæk er involveret i det retslige efterspil mellem selskabet bag Sky Radio og den danske stat, har for tiden dog lagt sine radio-ambitioner på standby, da han i øjeblikket helliger sig kommunalvalget den 17. november, hvor han stiller op som borgmesterkandidat for Venstre i Furesø Kommune.

SE WEB-TV-INDSLAG MED KASPER KRÜGER HER:

Publiceret 22 October 2009 12:51