Arkivfoto

Arkivfoto

Region Hovedstaden og Region Skåne udvider samarbejdet

Samarbejdet mellem de to store regioner omkring Øresund bliver udvidet

Af
Martin Warming

Martin Warming

Borgerne i Region Hovedstaden og Region Skåne kan se frem til et udvidet samarbejde mellem de to regioner, der er blevet enige om i fællesskab at udbygge mulighederne for at hjælpe hinanden med hospitalsbehandling. Det sker blandt andet for at fastholde og udvikle kvaliteten af patientbehandlingen, fortæller regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) fra Region Hovedstaden.

"Ved at udbygge samarbejdet forventer vi, at regionerne vil kunne udnytte egen kapacitet bedre, samtidig med at flere patienter kan behandles hurtigere. Det gælder om, at vi hele tiden udvider samarbejdet på alle fronter, hvor det kan gavne patienterne. Vi regner med, at Region Skåne kan hjælpe os med at få nedbragt ventelisterne på knæ- og hofteoperationer, og så undersøger vi, om Skåne kan hjælpe på andre områder som for eksempel brok, åreknuder og urologi," siger Vibeke Storm Rasmussen.

Svensk begejstring

Også Skånes regionsrådsformand ser frem til at udvide samarbejdet.

"Samarbejdet betyder, at vores behandlingsgrundlag bliver fordoblet, og det giver mulighed for at tilbyde højt specialiseret behandling, som det ellers er nødvendigt at rejse til udlandet for," siger Jerker Swanstein, der er ordförende i Region Skåne.

Både Vibeke Storm Rasmussen og Jerker Swanstein er overbeviste om, at borgere på begge sider af sundet vil få stor glæde af den nye aftale.

"På begge sider af Øresund har vi gode hospitaler og dygtige læger. Når vi så går sammen om at nedbringe ventelister og samarbejde på forskellige behandlingsområder, opnår vi unikke muligheder for udvikling og optimal behandling," lyder det samstemmende fra de to regionsrådsformænd.

Publiceret 26 October 2009 10:00