WEB-TV:

Lejrskole med snurrende kameraer

8.s. på Stavnsholtskolen droppede den traditionelle tur til Bornholm og tog på lejrskole i Filmbyen i Avedøre for at lave deres egen gyserfilm

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

klaptræ Den forgangne uge har været rigtig hyggelig for 8.s. på Stavnsholtskolen.
Om igen: Den forgangne har været rigtig u-hyggelig!
For klassen har været på lejrskole, og den stod i gysets og gruens tegn. For i stedet for den traditionelle lejrskole til Bornholm gik turen til Avedøre, til Filmbyen, hvor Farum-klassen har knoklet på med at producere deres egen film, "Aurora fra underverdenen".
Avisens Nyhedspatrulje tog på sidstedagen fredag en tur til "underverdenen", undskyld Avedøre, og mødte det travle filmhold, der havde knoklet løs hele ugen.

Hvidt spøgelse

Stemningen var da også hektisk, da vi kiggede ind. Der blev optaget film i studierne, film-klippet på livet løs og vist råfilm i en lille biografsal.
Vi mødte blandt andet et kridhvidt spøgelse, i skikkelse af hovedpersonen "Aurora", alias Asta Salicath Halvorsen, der med et stort smil fortalte, hvordan det havde været at spille en uhyggelig rolle:
"Det var faktisk meget sjovt, man kan skræmme alle folk bare ved at kigge på dem."
Filmen beskriver hun som en blanding af gyser og "spoof", og skal hun pege på noget, der har overrasket hende mest ved at lave film, er det tiden.

Så skal filmen klippes.

Så skal filmen klippes.

Bornholm?

"Det tager rigtigt lang tid bare at skyde et enkelt minut, for man skal forberede alt ned til mindste detalje. Det tænker man slet ikke over, når man ser en normal film."
Hun ærgrer sig ikke over, at hun og klassen ikke kom på en traditionel lejrskole, som Bornholm eller Sønderjylland:
"I starten brokkede vi os lidt over at vi ikke skulle så langt væk, men det viste sig at være et ret sjovt projekt. Nu har vi nogle minder herfra, som vi helt klart tager med os."

En stolt indspilningsleder, Ida Marie Tønnes Juul, viser filmplakaten frem.

En stolt indspilningsleder, Ida Marie Tønnes Juul, viser filmplakaten frem.

Alle kasketterne

Det kan mange af hendes kammerater foran og bag kameraerne skrive under på, også klasselærer Søren Sommer:
"De har fået meget ros," siger han med henvisning til produktionsselskabet Station Next, der har hjulpet de unge gennem hele processen.
"Man har jo mange nøgleposter på et filmhold der skulle besættes, og der har vi været heldige."
De unge har haft kasketter på som indspilningsleder, instruktør, hovedrolle-indehaver, producer, fotograf, fotograf-assistent og alt det der hører med til filmens verden.
Hvad der også hører med, er naturligvis en rigtig gallapremiere med rød løber og hele pivtøjet. Den fandt sted fredag eftermiddag, efter den første prøve-filmkørsel.
Sidstnævnte fik avisen lige med som sidste indtyrk inden vi forlod filmbyen, der også huser Peter Ålbæk Jensens Zentropa-selskab.
Her var der mange gode grin og fnis i de røde plys-sæder - over al uhyggen fra lærredet.
Du kan senere se WEB-TV med 8.s. i Filmbyen her på www.furavis.dk .

Et stolt, men også træt, filmhold samlet til prøve-forevisning.

Et stolt, men også træt, filmhold samlet til prøve-forevisning.

Publiceret 26 October 2009 04:00