Tina Lund er en af Danmarks bedste springryttere, men hun er tilsyneladende hård ved sine praktikanter.

Tina Lund er en af Danmarks bedste springryttere, men hun er tilsyneladende hård ved sine praktikanter.

Tina Lund lod praktikanter sove i stalden

Praktikanten Michelle Andreassen måtte sove i et værelse ved siden af hestene

Af
Jesper Lundh

Et værelse i stalden uden varme midt i oktober. Nul lys. Huller i væggen. Et iskoldt bad. Et klamt og beskidt toilet. Mug på tallerkener og bestik. Kylling fem dage i træk. Hårdt arbejde. Nul undervisning, men masser af skældud.

Sådan beskriver den 16-årige hestepige Michelle Andreassen realiteterne, da hun for præcis et år siden var i skolepraktik på Stutteri Lyngsholm ved Skævinge, hvor 28-årige Tina Lund og hendes familie har skabt en af landets fineste springstalde med dyre avlshingste, fremragende ridefaciliteter og mange medarbejdere. Det skriver bt.dk i dag.
"Jeg havde virkelig glædet mig som en sindssyg til at komme i praktik hos Tina Lund, for det var min store drøm at arbejde for hende, når jeg blev ældre. Men det ved jeg nu med sikkerhed, at jeg ikke kommer til," siger Michelle Andreassen til avisen.
Ifølge bt.dk bakkes Michelle Andreassen op af andre praktikanter på hjemmesiden Hestegalleri.dk. De har alle haft lignende oplevelser.
Avisen har opsøgt Tina Lund uanmeldt, og her afviser hun, at praktikanterne lever under kummerlige forhold. Journalisten beder om at se værelset i stalden, og det ser umiddelbart fint ud - men det er tilsyneladenede slet ikke det samme værelse, Michelle Andreassen boede i.
"Det er fint nok, men det var ikke dér, jeg boede," udbryder Michelle Andreassen til bt.dk.
"Mit værelse lå inde i selve stalden, så jeg blev vækket kl. seks om morgenen, når der var udluftning for hestene. Der var ingen varme, men til gengæld en stor revne i muren, vinduet var smadret, og så var der slet ikke gjort rent," forklarer hun.

Publiceret 28 October 2009 11:56