Arkivfoto

Arkivfoto

Dyrere at rejse med bus og tog

Kun de faste pendlere slipper for at skulle bruge flere penge på deres transport

Af
Martin Warming

Martin Warming

Trafikselskaberne i hovedstadsområdet har netop besluttet at hæve billetpriserne, og det betyder, at det fremover bliver dyrere at rejse med bus og tog. De eneste passagerer, der slipper for at skulle have flere penge op af lommen, når de skal rejse med et kollektivt transportmiddel, er de faste pendlere, der har et såkaldt periodekort.
En rejse til 2 zoner stiger eksempelvis fra 21 til 23 kroner. På klippekortene til både 2, 3 og 4 zoner lægges der en femmer oven i den nuværende pris, mens de øvrige klippekort stiger lidt mere. Gennemsnitligt vil det i 2010 koste passagererne 2,8 procent mere at anvende den kollektive trafik i hovedstadsområdet.
"Vi vil gerne vise de faste kunder i tog, bus og metro, at hensynet til dem vejer tungest, og at de miljømæssigt gør det rigtige ved at vælge den kollektive trafik," siger administrerende direktør i Trafikselskabet Movia, Dorthe Nøhr Pedersen.
Udnyt rabatordningerne
At kontantbilletten skal bære en forholdsmæssig stor del af den gennemsnitlige prisstigning, finder Dorthe Nøhr Pedersen ganske naturligt.
"Dels er der ikke særlig mange, der bliver berørt, da kun otte procent af samtlige rejser i hovedstadsområdet foretages på kontantbilletter. Dels forstår folk et langt stykke hen ad vejen at udnytte de rabatordninger, der knytter sig til eksempelvis klippekort og periodekort", siger hun.
De nye priser træder i kraft tirsdag den 19. januar 2010.

Publiceret 29 October 2009 11:27