Klubben og politiker Evan Lynnerup har peget på en kunstgræsbane i Jyllinge, men det var der ikke afsat penge til i Roskilde Kommunes budget.

Klubben og politiker Evan Lynnerup har peget på en kunstgræsbane i Jyllinge, men det var der ikke afsat penge til i Roskilde Kommunes budget.

Fodboldklub melder medlemmer ud

50-75 fodboldspillere må finde sig en anden klub, for Jyllinge FC har ikke baner nok til rådighed. Den voldsomme beslutning får kulturudvalgsformand Evan Lynnerup til at foreslå den ønskede kunstgræsbane i stedet for de to planlagte græsbaner

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Fodboldklubben Jyllinge FC har i flere år råbt og skreget på nye 11-mands fodboldbaner, men nu er opråbet afløst af en kedelig og akut handling. "Som konsekvens af det netop vedtagne budget for 2010 må bestyrelsen i Jyllinge FC desværre drage den store beslutning, at vi bliver nødt til udmelde en del af vore medlemmer. Til det førstkommende medlemsmøde har vi indstillet, at der udmeldes i størrelsesordnen 50-75 medlemmer. Derudover vil flere årgange få reduceret deres træningstider til kun en gang om ugen", siger Jørgen Petersen, formand for Jyllinge FC. Klubben, som kun råder over to 11-mands fodboldbaner, blev faktisk prioriteret i Roskilde Kommunes budget for næste år. Således blev der afsat tre millioner kroner til to nye græsbaner, men da de først kommer til at stå klar i 2013, så har klubben valgt at spare på de i forvejen trængte spilleflader. "Vi er i disse dage ved at få renoveret vores baner på Spraglehøj. Det ser rigtigt godt ud, men vi skal have banerne til at holde indtil de nye baner er klar til at blive taget i brug. Med den nuværende belastning af vores baneanlæg vil banerne allerede i løbet af næste år igen være så slidte, at de ikke er egnede til at spille fodbold på. Derfor har vi taget dette skridt", siger formanden, som mener, at ansvaret skal findes hos politikerne. "Det er naturligvis ikke et skridt, som vi er glade for, men når der fra politisk side ikke er vilje til at rette op på tidligere tiders beslutning, hvor klubben har fået reduceret vores spilleflader, så ser vi ikke andre udveje", siger Jørgen Petersen. Evan Lynnerup (V), kulturudvalgsformand og borgmesterkandidat, kan sagtens forstå klubben.

Kom med kunstgræs

"Det her er et godt eksempel på, at vi skal i gang med aktiviteterne på Spraglehøj. I budgettet skulle der have været afsat mere end tre millioner kroner til projektet. Venstre lagde op til to græsbaner og en kunstgræsbane, som de har så hårdt brug for. Nu står vi med konsekvenserne, og det er en meget uheldig udvikling, at en fodboldklub må melde sine egne spillere ud. Jeg står ikke med de daglige problemer i Jyllinge FC, så jeg kan ikke sige, om man kunne have valgt en anden løsning. Det er i hvert fald trist", siger Evan Lynnerup, som nu kommer på banen med et andet forslag. "Jeg vil foreslå, at klubben får en kunstgræsbane i stedet for de to græsbaner. Det kan tage meget af presset, da en kunstgræsbane kan bruges året rundt. Hvis vi skal rydde op i den slags ventelister, så ville en kunstgræsbane være en god løsning. Den kan bygges forholdsvis hurtigt, så klubben ikke skal vente et par år eller tre på de nye græsbaner", siger Evan Lynnerup.

Publiceret 29 October 2009 07:00