Pia Christiansen ses her foran det smadrede glasparti efter nattens indbrudsforsøg. (Foto: KT)

Pia Christiansen ses her foran det smadrede glasparti efter nattens indbrudsforsøg. (Foto: KT)

Nyt rambuktyveri mod ur-forretning

Pia Ure & Guld i Stenløse Center blev natten til torsdag igen ramt af et rambuktyveri. Ejer Pia Christiansen lader sig ikke påvirke af de mange indbrud

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Klokken 03.30 onsdag nat blev glasfacaden til butikken Pia Ure & Guld smadret, da ukendte gerningsmænd spændte en træstamme fast til en bil og kørte ind mod butikkens frontparti. Ruden blev smadret og døren blev ødelagt, men det store gitter kunne indbrudstyvene ikke komme igennem, så de kom aldrig ind i butikken. En 34-årig mandlig beboer i Stenløse kontaktede politiet, da han vågnede til lyden af et brag og smadret glas. Efterfølgende spottede han bilen i centeret og en muskuløs mand med en lyseblå hættetrøje, der talte østeuropæisk. Vedkommende løb ned mod Stenløse Station, og kort efter kunne politiet konstatere, at bilen var en Fiat Punto, som var stjålet tidligere på natten på Skytten i Ølstykke. Politiet kontaktede ejeren Pia Christiansen, som i de tidlige morgentimer kunne gøre skaderne op, da hun dukkede op i butikken. "De har jo ikke været herinde, så der er ikke blevet stjålet noget, men 50-60 ure har fået nogle ridser af det knuste glas i facadevinduet. Jeg vil ikke sige at de er ødelagt, men jeg ville ikke selv købe et ur med ridser i", siger Pia Christiansen, som har haft butikken siden 1994. Det er langtfra første gang, at Pia Ure & Guld i Stenløse Center bliver udsat for et indbrudsforsøg. Fem gange har hun konstateret diverse rambuktyverier, og alene i år har butikken haft indbrudsforsøg fem gange.

Helt cool

"Det er bestemt ikke sjovt, men man lærer at blive rimelig cool omkring det. Så længe der ikke kommer en røver herind og truer mig med en pistol, så er jeg faktisk upåvirket af det. Det er irriterende, trist og ærgerligt, men i sidste ende er der kun tale om døde ting. Hvis man lader sig påvirke af de her indbrudsforsøg, så skal man ikke have en ur-forretning. Jeg er efterhånden blevet vant til det, men selvfølgelig er det irriterende, at jeg nu skal bruge en masse tid på at ringe rundt til en glarmester og et rengøringsfirma", siger Pia Christiansen, som har brugt flere tusinde kroner på at øge sikkerheden i butikken. "Jeg er godt forsikret, og gerningsmændene behøver ikke forsøge igen, for de kommer ikke ind i butikken. Vi har rumfølere, videoovervågning, alarm og et gitter, så vi har gjort alt for at sikre stedet mod indbrud", siger hun.

Publiceret 29 October 2009 03:00