WEB-TV:

Ti killinger på én gang

Katten Mille har travlt for tiden, fordi hun lige har født 10 killinger. Fødslen varede i 12 timer og ejeren af Mille Dorthe Reiff har aldrig fået så mange killinger på en gang

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

"Jeg er stadig i chok over, at der kan være så mange killinger i en lille kat," siger Dorthe Reiff, der ejer Ganløse Planteskole og altså har katten Mille, som den 16. oktober fik ti killinger.
"Fødslen startede klokken otte om morgenen, og den sidste killingen var uden klokken 19.45. Desværre døde den første af killinger to til tre timer efter, at den var født," fortæller Dorthe Reiff.
Men de andre ni killinger har det godt og tager på hver eneste dag. Det har betydet, at Dorthe Reiff har skiftet kassen ud, hvor den stolte mor og de ni killinger sover, allerede tre gange.
"Jeg har haft katte i omkring 50 år, og jeg aldrig før prøvet at få så mange killinger på en gang, og jeg har heller aldrig hørt andre få så stort et kuld," siger Dorthe Reiff og fortsætter:
"Jeg må jo sige, at Mille snød mig. Hun er to år og første gang, hun fik killinger, var i slutningen af juni. Så jeg regnede ikke med, at hun kunne være i løbetid. Jeg lagde godt mærke til, at hun tog lidt på, men det var kun godt, fordi hun var meget tynd efter den første fødsel. Men så i midten af september kunne jeg godt se, at det ikke kunne passe. Så der gik det op for mig, at hun var gravid igen," fortæller Dorthe Reiff.
Det er nu meningen, at Mille om et stykke tid skal en tur forbi dyrlægen for at blive steriliseret.
"Men hun er en god mor. Det kan man se. Hun vil hele tiden vide, hvor killingerne er henne, og hun passer godt på dem. Ved det sidste kuld killinger, ødelagde hun nærmest døren ud til badeværelset, da hun fandt ud af, at en af killingerne var der inde, og ikke kunne komme ud," siger Dorthe Reiff.
Hun håber på, at hun kan finde nogle familier, der vil have nogle af kattene, når de er store nok til at forlade mor Mille.

Publiceret 29 October 2009 03:00