Normalt ser de sådan ud, Natteravnene. Men i aften reklamerer de for Tuborg med blå nissehuer. Foto: Natteravnene.dk.

Normalt ser de sådan ud, Natteravnene. Men i aften reklamerer de for Tuborg med blå nissehuer. Foto: Natteravnene.dk.

Natteravnchef:

Huen er et godt lokkemiddel

Chefen for Natteravnene mener, at de blå nissehuer er et godt redskab til komme i kontakt med de unge

Af
Jesper Lundh


Mens Natteravnene flere steder i Nordsjælland synes det dobbeltmoralsk at hjælpe fulde unge i nattelivet samtidig med at Natteravnene selv reklamerer for Tuborg med blå nissehuer, er der ifølge organisationens øverste ledelse slet ikke tale om hykleri.
"Det vigtige er at have 'lokkemidler' til at komme i dialog med de unge i øjenhøjde," siger sekretariatschef Erik Thorsted til Lokalavisen.dk.
"Hvis nogle af foreningerne eller de frivillige ikke føler, at huerne er med til at motivere dem i deres arbejde som natteravne, står det dem frit for at gøre som de plejer," siger han.
Tidligere har Natteravnene delt hjerter ud med sloganet »Du er for nice - bare du ikke er stangstiv, og det har været et formidabelt redskab til at komme i kontakt med de unge. Og netop fordi der ofte har været meget ballade på J-dag er det vigtigt at kunne komme i snak med dem, det hele handler om - nemlig de unge.
"Jeg kan slet ikke forestille mig, at de unge ser problemer i det. De synes, det er skægt og i øjenhøjde med dem. Hvis vi kom til dem som en nordsvensk Blå Kors afholdsforening, ville de jo løbe skrigende bort - og så ville vi ikke komme i dialog med dem ," siger Erik Thorsted.
Han undrer sig til gengæld over, at de utilfredse natteravne i Halsnæs og Helsingør ikke luftede deres utilfredshed på formandsmødet sidste lørdag, hvor alle lokale afdelinger kunne have fået ordet.
"Op til mødet havde der været rig information om det her. Men hverken Helsingør eller Espergærde var med. Det kan vi jo ikke drive en landsforening på. De har lov til at melde ud, som de gør, men jeg synes det er synd, at forsøger at skabe uro i hele organisationen," siger Erik Thorsted til Lokalavisen.dk.

null

Publiceret 30 October 2009 15:46