Foto: Martin warming

Foto: Martin warming

Andreas Røpke har meldt sig ud af SF

Den unge SF'er, Andreas Røpke, der i nogle få timer kunne kalde sig formand for regionsrådet i Region Hovedstaden, er nu løsgænger

Af
Jesper Lundh

Den 25-årige SF'er Andreas Røpke, der stod for regionsrådsvalgets helt store rævekage, da han på valgnatten i november indgik en kontroversiel konstitueringsaftale med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, har nu forladt SF.
Aftalen fra valgnatten sikrede Andreas Røpke posten som regionsrådsformand i Hovedstaden på bekostning af Socialdemokraterne - men det skabte så stor modvilje i SF's bagland, at Røpke først måtte trække sig fra posten, derefter fra partigruppen og nu helt har brudt med partiet.
»Den sidste måneds tid har jeg tænkt over, hvor min fremtid ligger, og det er ikke i SF. Jeg har ikke meldt mig ud i protest, og jeg står også inde for den udvikling, SF har været inde i. Men hvis jeg skulle være gået ind i politik i dag, ville jeg have meldt mig ind i Socialdemokraterne«, siger Andreas Røpke til Ritzau.

Han bliver dog i første omgang løsgænger.

»Det er ikke udtryk for, at jeg ikke skulle være stillet op for SF eller ikke kan stå inde for SF's program. Men for mig er det vigtigere med et bredt flertal ind over midten, end det er for SF«, siger Andreas Røpke.

Er ikke færdig med politik
Han vil endnu ikke tage stilling til, om han melder sig ind hos Socialdemokraterne.

»Jeg forestiller mig ikke, at det er noget, jeg vil tage stilling til inden for det næste halv års tid. Men jeg er ikke færdig med politik«, siger Andreas Røpke.

null

Publiceret 04 January 2010 09:58