Andreas Røpke stod til eksklusion inden han meldte sig ud.

Andreas Røpke stod til eksklusion inden han meldte sig ud.

Røpke stod til eksklusion

SF'eren meldte sig selv ud - men ellers var han blevet smidt ud

Af
Jesper Lundh

25-årige Andreas Røpke var efter al sandsynlighed blevet ekskluderet fra SF, hvis han ikke selv havde meldt sig ud. Meldingen kommer fra SF's formand i Region Hovedstaden, Bent Johansen.

»Jeg er helt overbevist om, at han var blevet indstillet til eksklusion. Jeg har modtaget mange henvendelser fra partiforeninger, der ønskede at indstille ham til eksklusion«, siger Bent Johansen til Ritzau.

Bent Johansen siger, at hans opførsel over for SF's gruppe i regionen samt hans erklæring om, at han nu ser sig som en uafhængig socialdemokrat, er uforenelig med at være med at være medlem af SF.

»Han kan ikke danne sin egen gruppe og meddele, at han ikke længere har noget at gøre med partiet uden at komme ud af partiet. Hvis han ikke gør det selv, må partiet træde til eksklusion« siger Bent Johansen.
Andreas Røpke var i timerne efter valget formand for Region Hovedstaden, men studehandlen med DF, V og K skabte så stor modvilje blandt partifæller, at de væltede deres egen nyvalgte formand for at indgå ny aftale med Socialdemokraterne. Dermed fik Vibeke Storm Rasmussen endnu en periode i spidsen for regionen, mens Andreas Røpke forlod SF-gruppen og nu helt har forladt partiet.

null

Publiceret 04 January 2010 09:59