Sagar Bohnstedt forærede sin roman Living Between til folk på gaden i København, London, Los Angeles og San Francisco, men det var ikke altid lige let, at få folk til at tage imod den.

Sagar Bohnstedt forærede sin roman Living Between til folk på gaden i København, London, Los Angeles og San Francisco, men det var ikke altid lige let, at få folk til at tage imod den. "Mange var utrolig skeptiske og tænkte, at jeg havde en eller anden bagtanke, eller at jeg nok kom fra Scientology eller en eller anden religiøs sekt."

Sagar Bohnstedt på vej mod gennembrud i USA

Med romanen Living Between er døren blevet åbnet for Risskov-forfatteren Sagar Bohnstedt til en af Amerikas mest garvede og succesfulde bogagenter. Nu står hun foran sit internationale gennembrud

Af
Af Grethe Bo Madsen

I foråret 2008 trak Sagar Bohnstedt overskrifter i den hjemlige andedam, da hun selv finansierede oversættelsen og trykningen af sin første roman, Living Between, for derefter at forære hele molevitten væk, først i Danmark og sidenhen i London, Los Angeles og San Francisco.
Nu ser det imidlertid ud til, at netop den mere end utraditionelle måde hun er gået til værks på er det, der har vakt interessen for hendes forfatterskab og bragt hende i stald hos en af New Yorks førende bogagenter.
"Det er en jungle at få ud givet en roman i USA og du er nødt til at satse. Jeg vidste, at den her agent var meget velanset, og så hørte jeg om et netværksarrangement, hvor han skulle deltage, og sørgede for også selv at være der, så jeg kunne give ham et eksemplar af min bog. Han fik den torsdag, og allerede fredag ringede han tilbage og sagde, at han gerne ville tilbyde mig en kontrakt," fortæller Sagar.

Stort potentiale

Agenten, der har mere end 30 års erfaring indenfor branchen og i gennemsnit modtager 200 manuskripter om ugen til gennemsyn, faldt for den danske forfatters pen i en sådan grad, at han nu har tilbudt hende en kontrakt, der omfatter alle fremtidige bøger, hun måtte skrive.
"Amerikanerne er hurtige til at reagere, hvis de mener, noget er et scoop. Min historie, det at jeg selv har fået bogen oversat og trykt og bagefter forærede den væk, det er noget de aldrig har oplevet før, og det har skabt masser af opmærksomhed i de amerikanske medier. Min agent vurderer, at Living Between på den baggrund har et enormt potentiale, og han taler allerede nu om en filmatisering af bogen. Men jeg har også måttet love, ikke at forære flere bøger væk," griner hun.

"Går det let, så er det rigtigt"

"Mange har undret sig over, at jeg kunne bruge et år af mit liv på at skrive en roman, for så bare at forære den væk, når jeg endelige skulle til at tjene noget på den. Selvfølgelig var jeg da hundeangst for konsekvenserne. Jeg brugte hele min opsparing og måtte tage et banklån for at gennemføre projektet. Men det var sådan, det skulle være. Min holdning er, at hvis noget går let, så er det nok også den rigtige beslutning. Og selv om der ligger hårdt arbejde bag, så er det gået forholdsvist let. Og se hvad det har ført med sig nu," siger Sagar, der i allerhøjeste grad er blevet bekræftet i, at fremgangsmåden var den helt rigtige.
Mit mål har altid været at få bogen udgivet først i USA. Hvis jeg kunne slå igennem der, så skal resten af verden såmænd også nok komme med."

Sagar Bohnstedt

Sagar Bohnstedt har studeret og praktiseret meditation og psykologi og er uddannet Osho terapeut. Hun er medudvikler af konceptet Neo Feng Shui og har skrevet to bøger om emnet. I 2001 stiftede hun Danmarks største Neo Feng Shui academy med rådgivning for virksomheder og private. Siden 2006 har hun været forfatter på fuld tid og har skrevet romaneren Living Between og efterfølgeren The Circle Between. Ud over at skrive underviser hun i personlig udvikling of holder foredrag om at udleve sine drømme og få det bedste ud af enhver situation. Læs mere på www.livingbetween.com

Publiceret 04 January 2010 09:15