Jakob Nørhøj blev kun 33 år.

Jakob Nørhøj blev kun 33 år.

33-årig toppolitiker fundet død

Den unge næstformand for SF efterlader sig en 14-årig søn

Af
Jesper Lundh

SF's kun 33-årige næstformand, Jakob Nørhøj, er fundet død i sit hjem onsdag aften. Dødsårsagen er stadig ukendt. Jakob Nørhøj efterlader sig en 14-årig søn.
Efter et kampvalg afløste Jakob Nørhøj i 2005 Trine Bendix på posten som næstformand, efter at hun havde trukket sig i protest mod den nye partiformand Villy Søvndals "ledelsesstil".

Jakob Nørhøj, som var en del af SF's såkaldte børnebande af unge EU-skeptikere, var efterfølgende sammen med partiformanden med til at revolutionere både SF's politiske budskab og valgkampagnestrategi.

Villy Søvndal roser da også Jakob Nørhøj for deres tætte samarbejde.

"Han har ydet en uvurderlig indsats med at opbygge SF og stået i spidsen for fornyelsen af SF's partiorganisation. Hans indsats som næstformand har været præget af stor uegennyttighed, og at han påtog sig nogle af de mest utaknemmelige opgaver, som skal løses for, at en organisation som SF har kunnet fungere," siger partiformanden ifølge Ritzau.

Samtidig arbejdede næstformanden med at bygge kontakter og alliancer med rød-grønne partier i Europa, ligesom han blandt andet var med i de Europæiske Grønnes valgkampsgruppe op til det meget vellykkede Europaparlamentsvalg sidste år.

Jakob Nørhøj, der havde en fortid som formand for partiets ungdomsorganisation, stillede op til folketingsvalg i Hvidovrekredsen, og har derfor stået på stemmesedlen i blandt andet Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Albertslund.
Jakob Nørhøj begraves fra Haslev Kirke torsdag den 14. januar klokken 13.00.

Publiceret 07 January 2010 16:17