WEB-TV:

Dyrespor i sneen

Naturvejleder Bjørli Lehrmann fra Vestre Hus, viste rundt og fandt spor fra skovens mange dyr

Af
Tekst

foto og video: Mads Hussing

Der var friske spor fra hare, egern, mus, rådyr og ræv da Allerød Nyt var med på tur i skoven, hos naturvejleder Bjørli Lehrmann. I skoven omkring Vestre Hus fandt vi hurtigt spor fra skovens dyr, blandt andet fra et par mus, der havde ombestemt sig nogle gange, og bestemt ikke taget den lige vej gennem sneen.

Ræven havde tydeligt jagtet mus et sted, og der var også friske spor fra et rådyr, sandsynligvis med en unge lige bag sig. Ræven havde frejdigt vandret rundt ude på isen, mens rådyrene klogeligt havde valgt at blive væk fra den glatte overflade. Alle der har set "Bambi", ved at rådyr skal holde sig fra isen.

Man så tydeligt at ræven havde gået over søen, og over mod Vestre Hus, hvor der er en lille hønsegård. Den havde undersøgt om den kunne snuppe nogle høns, og da det så var mislykkedes, så gik den videre for at jage andre dyr. Musene kan godt lide meget sne, for det lille dyr, som de fleste af skovens rovdyr gerne sætter tænderne i, kan lave gange under sneen, og dermed holde sig godt gemt fra rovdyrene.

Der er alle muligheder for selv at gå på sporjagt i sneen, og turen med Bjørli var på få hundrede meter, og alligevel var der spor fra mange forskellige slags dyr.

Publiceret 08 January 2010 09:00