SISU's basketherrer af et af Gentofte Kommunes flagskibe.

SISU's basketherrer af et af Gentofte Kommunes flagskibe.

Tredje gang blev lykkens gang

Gentofte kåret til Årets Idrætskommune 2009

Af
Af Mikael Østergaard

Gentofte Kommune var sammen med Esbjerg Kommune og Herning Kommune nomineret til prisen som Årets Idrætskommune 2009, men Dansk Idræts Forbunds bestyrelse, der udgjorde dommerkomitéen, besluttede efter hård konkurrence, at Gentofte var den rette vinder af prisen.
"I Gentofte Kommune tænkes idrætten ikke som enkeltstående projekter. Idrætten tænkes helhedsorienteret i en seriøs og ambitiøs sammenhængende idrætspolitik. I den forbindelse er det rart at se, at Gentofte både skaber rammer for eliten, bredden, særlige målgrupper og ikke mindst hele tiden forbedrer kommunens idrætsfaciliteter, så de er tidssvarende. Mange kommuner kunne lære rigtig meget på idrætsområdet af Gentofte Kommune, som er en fortjent vinder af prisen som Årets Idrætskommune", sagde DIF's formand, Niels Nygaard, i sin begrundelse for valget.
Udover æren modtog Gentofte Kommune en check på 200.000 kr., der blev overrakt af skatteminister Kristian Jensen (V). Pengene skal anvendes til et idrætsprojekt i kommunen. Det er fjerde gang, at prisen uddeles. Svendborg Kommune vandt prisen i 2008, Ballerup vandt i 2007 og Fredericia vandt i 2006.

Publiceret 10 January 2010 03:00