Varetægtsfængslet efter drabsforsøg på Lyngby Hovedgade

En 21-årig mand blev søndag varetægtsfængslet, efter at han overfaldt en anden mand med en køkkenkniv. Fem andre sigtes for medvirken til drabsforsøg

Af
Af Mikael Østergaard og Katja Nathalie Rasmussen

OPDATERET En mand måtte indlægges på Traumecenteret på Rigshospitalet, efter at han blev stukket seks-syv gange med en køkkenkniv tidligt søndag morgen. Overfaldet skete på Lyngby Hovedgade, og manden, der førte kniven, blev i et grundlovsforhør søndag aften varetægtsfængslet frem til den 2. februar, sigtet for drabsforsøg. Yderligere fem mænd er ifølge Ritzau sigtet for medvirken til drabsforsøget.

De seks sigtede kom ifølge politiet op at toppes med to mænd med asiatisk baggrund efter et diskoteksbesøg. Årsagen til skænderiet er endnu uvist, men pludselig gik den 21-årige dansker, der er sigtet for drabsforsøg, ind i en kebabforretning og hentede en kniv. Ifølge politiet stak han offeret seks-syv gange i maven, ryggen og lysken. Desuden fik offerets kammerat snitsår i panden.

Den hårdest medtagne blev overført til Rigshospitalet, men meldtes søndag aften uden for livsfare og kunne senere afhøres af politiet.
"Han er sluppet meget heldigt. Måske er det hans tykke dynejakke, der har forhindret, at knivstikkene blev dræbende," siger vicepolitiinspektør fra Nordsjællands Politi, Flemming Poulsen til Ritzau.

Den forurettedes kammerat blev kørt på skadestuen på Gentofte Hospital, hvor han blev behandlet for snitsår.

Publiceret 10 January 2010 13:00