Carina Adsbøl blev valgt til at bære den olympiske ild på grund af sine mange år som frivillig i Ronald McDonalds Børnehus.

Carina Adsbøl blev valgt til at bære den olympiske ild på grund af sine mange år som frivillig i Ronald McDonalds Børnehus.

Den olympiske ild i Carinas hænder

Carina Adsbøl fra Hellerup er den eneste dansker, der har båret faklen med den olympiske ild til det kommende Vinter-OL i Canada

Af
Af Anne Schøning Christensen

400 meter. Så langt har Carina Adsbøl fra Hellerup haft den olympiske ild i sine hænder og er dermed den eneste dansker, der har båret faklen med den olympiske ild til det kommende Vinter-OL, som afholdes i Vancouver i Canada i februar. Og det på trods af, at Carina hverken er kendis eller sportsstjerne. Faktisk blev hun udvalgt på grund af sin lange og tro tjeneste som frivillig i Ronald McDonalds Børnehus, som ligger ved Rigshospitalet. "Jeg blev ringet op af en medarbejder fra Coca Cola, som er sponsor ved OL. Han fortalte mig, at de havde besluttet, at en medarbejder fra børnehuset skulle løbe med den olympiske ild, og at valget var faldet på mig", fortæller Carina Adsbøl, der uden den store betænkningstid takkede ja til tilbuddet og straks gik i gang med løbetræning med vægte i hænderne flere gange om ugen, så hun kunne blive klar til at bære den 2,6 kilo tunge fakkel.

Meget nervøs

Den 5. januar stod Carina med den olympiske ild i sine hænder. En ild, der først blev tændt i Olympia i Grækenland, før den en uge efter havnede i danskerens hænder i den canadiske by Winnipeg. "Jeg var meget nervøs. Nervøs for, at ilden ville gå ud, at jeg ville tabe faklen eller der ville gå ild i mit hår", siger Carina. Men ingen af delene skete. Carina fik fragtet faklen sikkert igennem de 400 meter. "Det var en fed oplevelse. Bare det at få faklen i hånden var enestående, og da jeg først havde den i mine hænder, tænkte jeg slet ikke på, hvad der kunne ske", siger Carina, der nu er tilbage i hjemmet på Strandvejen i Hellerup. Fakkelbærer eller ej. Herfra må hun på tv nøjes med at følge med i vinterlegene i Vancouver, der begynder den 12. februar og slutter den 28. februar.

Publiceret 13 January 2010 10:00