Akupunktur mod graviditetssmerter er blevet populært blandt de gravide.

Akupunktur mod graviditetssmerter er blevet populært blandt de gravide.

Gravide valfarter til nålebehandling

Akupunktur mod graviditetssmerter er blevet så populært, at Hillerød Hospital har svært ved at følge med

Af
Martin Warming

Martin Warming

Kvalme, forstoppelse og bækkensmerter. Det er ikke altid lige sjovt at være gravid, men Hillerød hospital udvider nu ordningen med at tilbyde gravide akupunktur mod de ubehagelige graviditetsgener. Tidligere var det sygeplejerskerne på svangerafsnittet, der gav de gravide akupunktur, men nu er der blevet oprettet en speciel afdeling, der tager sig af opgaven.

Og den nye afdeling er blevet utrolig populær, fortæller chefjordemoder Katrine Hornum-Stentz.

"Nu har vi lagt akupunkturbehandlingen ud i en selvstændig enhed, der udelukkende tager sig af den opgave, og vi er allerede booket op et godt stykke ud i fremtiden," fortæller hun.

Udvider måske

Den nye klinik har indtil videre kun åbent mandag, tirsdag og torsdag, men antallet af gravide, der vil have behandling, er så stor, at antallet af åbningsdage måske snart bliver udvidet.

"Vi er selvfølgelig meget glade for den store succes, men vi har svært ved at følge med, og derfor undersøger vi i øjeblikket, om der er mulighed for at holde åbent flere dage om ugen," siger Katrine Hornum-Stentz.

Hun regner med - hvis klinikken får flere åbningsdage - af hospitalet kan gennemføre omkring 1.600 akupunkturbehandlinger på gravide i år.

Publiceret 13 January 2010 13:00