Region Hovedstaden brugt 175 millioner kroner mere end budgetteret på at købe behandling udefra.

Region Hovedstaden brugt 175 millioner kroner mere end budgetteret på at købe behandling udefra.

Hovedstadens sygehuse fyrer folk og køber behandling udefra

Herlev Hospital fyrer i dag 150 ansatte

Mens hovedstadens hospitaler går i gang med en blodig sparerunde, der fjerner mere end 800 stillinger fra sygehusene, har Region Hovedstaden brugt 175 millioner kroner mere end budgetteret på at købe behandling udefra.

Det viser en redegørelse, som regionens forretningsudvalg i går fik præsenteret på et hastemøde. Overskridelsen skyldes først og fremmest, at regionen har sendt flere patienter videre til private sygehuse, som i alt hentede 330 millioner kroner i regionens kasse sidste år, skriver politiken.dk .

"Det virker barokt, og man må spørge sig selv, hvorfor hospitalerne ikke behandler flere patienter selv, når de har for meget personale«, siger Venstres gruppeformand, Bent Larsen, der sammen med Konservative og Dansk Folkeparti havde fået forretningsudvalget hasteindkaldt.

Peter Mandrup Jensen, der er økonomidirektør i Region Hovedstaden, siger, at man bare må konstatere, at sygehusene ikke har kunnet behandle patienterne inden for fristen på fire uger, som regeringen og Folketinget har sat.

I dag deler ledelsen på Herlev Hospital 150 fyresedler ud som et led i en plan, der skal spare sygehuset 195 millioner kroner.

Publiceret 13 January 2010 09:37