Sanger og rock 'n' roll pianisten Stan Urban er klar med sin første plade i seks år,

Sanger og rock 'n' roll pianisten Stan Urban er klar med sin første plade i seks år, "Urban Friends"

Stan Urban klar med ny cd:

"Urban Friends"

Den skotskfødte århusianer Stan Urban viser sig fra en ny side på sin nye plade, der er præget af følsomme, inderlige ballader

Af
Af Jeppe Rafn

"The Kid's Still Rocking."
Sådan hedder en af sangene på Stan Urban's nye plade "Urban Friends." Sangen er tilegenet Jørgen "The Kid" Mogensen, der er en af de musikalske venner, der medvirker på albummet, men sangtitlen beskriver lige så godt Stan Urban selv, der i en alder af 66 år er still going strong på scenen, hvor han trykker den af på sit rock-klaver.
"The Kid's Still Rocking" er et ægte rock 'n' roll nummer, men den nye plade er ellers meget forskellig fra forgængeren "Dundee Jivin" fra 2004 og de fem andre plader, Stan Urban har udgivet under eget navn, siden han for 25 år siden slog sig ned i Århus.
"Urban Friends" viser Stan Urban fra en ny side, idet albummet er præget af følsomme, inderlige ballader med et meget personligt anstrøg.

Skotske venner

Pladetitlen "Urban Friends" er ikke tilfældig, for det er ikke bare Stan Urban's gamle ven Jørgen "The Kid" Mogensen, der medvirker.
Fire af Stan Urban's gamle venner fra fødebyen Dundee på den skotske østkyst, som han alle spillede sammen med i sin pure ungdom i 50'erne, har hver valgt en af Stans tidligere indspillede sange og lagt stemmer til i nye versioner.
Stan Urban og hans skotske venner bliver på den nye cd akkompagneret af medproducer, arrangør og multimusiker Jørgen Mogensen, guitarist Morten Kjeldsen og saxofonist Niels Mathiesen og på kor Charlotte Skadehauge, Sus Steensig og Jacob Riis-Olesen.

"Urban Friends": Udgives på Stan Urbans eget forlag Rose Records mandag 18. januar.

Stan Urban

66 årig skotte, født i Dundee Har boet i Århus siden 1984. Bor i Egå Kendt for sit ekvilibristiske rock 'n' roll klaverspil Har spillet med legender som Chuck Berry og Gene Vincent Er fast indslag i Århus Festuge

Publiceret 13 January 2010 09:30