Hver gang der er viseaften, så spiller foreningens

Hver gang der er viseaften, så spiller foreningens "husorkester", som ses her på billedet. Fra venstre er det Erik Sundman (klaver - kapelmester), Jes Jørgensen (saxofon), Kaj Richard (skjult bag Jes), Tommy Rishede (sang) og Peter Rotbøl-Larsen (bas). (Privatfoto)

Kurt Ravn fejrer Ledøje-Smørum Viseforening

I 30 år har Ledøje-Smørum Viseforening eksisteret. Det bliver fejret den 28. januar, hvor Kurt Ravn kommer og synger

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Smørum I tre årtier har vise-glade mennesker i Ledøje-Smørum haft en forening, hvor de har kunnet dyrke deres interesse. Her i januar har Ledøje-Smørum Viseforening 30 års jubilæum. Det bliver fejret med en viseaften torsdag den 28. januar i Ledøje Forsamlingshus, hvor Kurt Ravn kommer og synger. Som altid begynder aftenen med fællesspisning klokken 18.30. Derefter er der fællessang, og omkring klokken 21.00 er der så underholdning med Kurt Ravn. Viceaftenen er, som den har været i årtier. Den eneste forskel er, at den bliver afholdt en torsdag i stedet for en fredag.

Viseaften på prøve

Det var i året 1979, at to Ledøje borgere, Åge Nielsen og Hans Christensen, fik den ide, at holde viseaftener i Ledøje Forsamlingshus. De fik samlet en kreds af interesserede, og der blev lavet en prøveaften den 13. oktober 1979, hvor cirka 200 mennesker troppede op til fællessang samt underholdning af amatørorkesteret "Baldur" fra Ballerup. Det blev en succes, og viceforeningen blev stiftet i januar 1980. ”I de første mange år blev viseaftener afholdt om lørdagen, og det var fortrinsvis lokale amatører og sangere, der optrådte godt hjulpet på vej af viseforeningens seks mand store husorkester, som også spillede op til fællessang,” fortæller Remi Rasmussen, der er næstformand og sekretær i Ledøje-Smørum Viseforening.

Kendte sangere

I 1990 ændrede man konceptet således, at der blev mulighed for fællesspisning inden sangen og musikken. Foreningen begyndte også at "hyre" mere professionelle kunstnere, og det er blevet til mange gennem tiden blandt andet Ivan Petersen, Peter Abrahamsen, Lasse & Mathilde, Erik Grip, Lille Palle, Poul Dissing, Fritz Helmuth, Sebastian og Benny Holst. En af grundene til, at det har været muligt at skaffe nogle af de mange kendte sangere, skal findes ved siden af forsamlingshuset. ”Naboerne til Ledøje Forsamlingshus Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har altid været meget hjælpsomme. De har hjulpet os med at skaffe nogle af de gode kunstnere, og de har også selv sunget for os flere gange,” siger Remi Rasmussen.

Købe billet til Kurt Ravn

Medlemstallet har gennem tiden svinget mellem 70 og 140 personer. Bestyrelsen for Ledøje-Smørum Viseforening håber dog på, at der kommer rigtig mange til ”jubilæumsfesten” den 28. januar. Det er muligt at bestille "gæstebilletter" hos formanden Hannelore From på telefon 21 77 40 21 inden den 21. januar.

Publiceret 14 January 2010 09:00