Se hvor skatten stiger og falder

Kommunerne hæver og sænker skatten i år. Her får du overblikket

Af
Jesper Lundh

Ni nordsjællandske kommuner har ændret skatteprocenterne i år. Nogle steder er skatten faldet, men i de fleste af kommunerne er skatteskruen strammet en anelse.
Den største nordsjællandske stigning i kommuneskatten finder man i Fredensborg, hvor procenten er steget med 0,8. Det er den fjerdestørste stigning i hele landet og den største på hele Sjælland.
Fredensborg er dog ikke den eneste kommune, der har sat skatten op. Også i Furesø er skatten steget, dog kun med 0,1 procent.
Kirkeskat
En lang række nordsjællandske kommuner har valgt at sætte kirkeskatten op i år, og også her har Fredensborg sat procenten op. Stigningen lyder på 0,04 procent - samme stigning som i Hørsholm. De to kommuner overgås i Nordsjælland kun af Egedal og Halsnæs, der er ifølge Skatteministeriet er topscorere med en stigning på 0,05 procent.
Gentofte og Lyngby-Taarbæk har sat kirkeskatten op med 0,02 procent, mens Frederikssund har ladet den stige med 0,01 procent. Til gengæld har Gribskov kommune sænket kirkeskatten med 0,01 procent.
Grundskyld
Også når det kommer til grundskylden markerer Fredensborg sig - men her er det med en sænkning på 0,03 promille. Dermed er kommunen blandt de tre kommuner, der sætter promillen ned.
Omvendt har Furesø hævet skatten med 0,5 promille. Det er dog betydeligt mindre end Hjørring, der med landets største stigning hæver grundskyldpromillen med hele 6,32 promille.
Se hele oversigten her på Skatteministeriets hjemmeside

null

Publiceret 14 January 2010 11:22