På politigården i Hillerød kan køreskoleeleverne komme til digital køreprøve fra den 1. februar.

På politigården i Hillerød kan køreskoleeleverne komme til digital køreprøve fra den 1. februar.

Nordsjælland tester digitale køreprøver

Teoriprøverne foregår fra 1. februar ved en computer

Af
Jesper Lundh

Når en køreskoleelev skal til teoriprøve sker det fremover foran en computerskærm. I hvert fald hvis det er i Hillerød i Nordsjællands Politikreds. Væk er spørgeskemaerne, de utydelige dias og den lange ventetid, mens de udfyldte prøver bliver rettet. I stedet gennemføres teoriprøven hurtigt og effektivt foran computeren, og når ansøgeren har afsluttet prøven, kan resultatet udleveres med det samme af den tilsynsførende.

Hillerød først
De digitale teoriprøver skal forbedre færdselssikkerheden, men samtidig bliver det også muligt at gennemføre flere teoriprøver om ugen på hvert teoriprøvested. Det skulle angiveligt fjerne flaskehalse og irriterende ventetider.
Den digitale teoriprøve skal gennemføres på teoriprøvestederne i særlige lokaler. Rummene er indrettet med et antal prøveterminaler. Ved ankomst til prøvestedet registrerer den tilsynsførende, at ansøgeren er mødt, tildeler den pågældende en prøveterminal og starter derefter teoriprøven.

Ansøgeren kan gennemføre teoriprøven, som består af 25 teoriprøvespørgsmål med op til 4 svarmuligheder, i sit eget tempo inden for 45 minutter. Ansøgeren får på skærmen vist teori-prøvespørgsmålene og svarmulighederne som billeder og tekst. Når ansøgeren har afsluttet teoriprøven, henvender denne sig til den tilsynsførende, som udleverer et bedømmelsesskema med resultatet af teoriprøven.

Publiceret 18 January 2010 14:51