En stærkt spirituspåvirket kaptajn slipper med 6000 kroner i bøde efter at have sejler fuld rundt med en coaster på Øresund.

En stærkt spirituspåvirket kaptajn slipper med 6000 kroner i bøde efter at have sejler fuld rundt med en coaster på Øresund.

Plørefuld kaptajn på Øresund slipper med bøde

Hollandsk kaptajn på en coaster får bøde på 6000 kroner efter at have sejlet med promille på 1,09

Af
Ritzau/JL

En bødestraf på 6000 kroner og risiko for at miste retten til at sejle i dansk farvand i tre år. Det blev resultatet for en hollandsk kaptajn, der i september forrige år spritstiv rundt i Øresund med sin coaster.
Retten i Helsingør udmålte mandag straffen til den 50-årige kaptajn, der blev stoppet 19. september 2008 ud for Hornbæk, da han var faldet i søvn ved roret på coasteren "Little Jane" og sejlede mod sejlretningen. Det skriver Ritzau.

"Godt fire timer efter han blev stoppet, målte hans promille 1,09, så han blev dømt for spiritussejlads. Han valgte at acceptere bøden på 6000 kroner, som da også lå et pænt stykke under det niveau, anklageren havde krævet," siger sagens dommer Morten Larsen.

Ud over bødestraffen fik kaptajnen en betinget frakendelse af retten til at sejle i dansk farvand i de næste tre år. Også her var der tale om en mildere straf end anklagerens krav om ubetinget frakendelse af førerretten i dansk farvand.

Ingen kom til skade under den "våde" sejlads med coasteren, der sejlede uden last på sin vej mod Gdansk i Polen.

Publiceret 18 January 2010 15:11