Wammen glæder sig over mulighed for øget videoovervågning

Århus-borgmester Nicolai Wammen hilser muligheden for øget videoovervågning velkommen og glæder sig over udsigten til, at man i Århus får bedre mulighed for at sikre borgernes tryghed

Af
Af Christina S. Johansen

"Vi skal bruge alle de muligheder, vi har, for at skabe rolige og trygge omgivelser for borgerne overalt i Århus. Videoovervågning gør det ikke alene, men det kan være et effektivt redskab. Jeg er derfor glad for, at regeringen har lyttet til vores ønske her i Århus om muligheden for øget overvågning relevante steder," siger Nicolai Wammen, som altså dermed ikke lægger skjul på at forslaget om at give boligforeninger, fodboldstadioner og kommuner mulighed for øget videoovervågning ligger helt i tråd med hans ønsker.
Flere repræsentanter fra Århus Byråd havde allerede i januar 2009 foretræde for folketingets retsudvalg sammen med Brabrand Boligforening. Ønsket var dengang at få tilført flere ressourcer til Østjyllands Politi og dermed åbne mulighed for øget videoovervågning. Borgmester Nicolai Wammen siger:

"Vi står sammen i Århus Byråd, når det handler om borgernes sikkerhed. Jeg ønsker ikke et samfund, hvor hvert eneste gadehjørne videofilmes døgnet rundt. Men vi skal overvåge udvalgte steder i byen, så borgerne kan føle sig trygge, og så vi hjælper politiet med at fange dem, som skaber uro og laver ballade."

Publiceret 18 January 2010 12:29