Modelfoto

Modelfoto

Se listen:

Indbrudstyvenes foretrukne områder

Antallet af indbrud i Nordsjælland fortsætter med at stige, og nogle områder er hårdere ramt end andre

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er stor forskel på, hvor stor risikoen for at blive udsat for indbrud er, hvis man bor i Nordsjællands Politikreds. Samtidig er antallet af indbrud steget markant i årets første to uger, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. Det viser en opgørelse, som Lokalavisen.dk har lavet.

Scroll ned og se hele listen

Fra den 1. januar til og med den 14. januar i år blev der begået 273 indbrud i hele politikredsen, og det svarer til en stigning på over 40 procent, hvis man sammenligner med samme periode sidste år, hvor indbrudstyvene var på spil 194 gange.

Store forskelle

Opgørelsen viser samtidig, at det er geografien, der er afgørende for, hvor stor risikoen for at få besøg af en indbrudstyv er.

Hos Nordsjællands Politi har man opdelt politikredsen i 13 forskellige områder, og en sammentælling af samtlige indbrud i perioden fra den 1. januar til og med den 14. januar viser, at der blev begået markant flest indbrud i Gentofte-området, der topper listen med ikke færre end 76 indbrud. Husejerne i Rudersdal-området, der er placeret som nummer to på listen, er også hårdt plaget af indbrudstyve, og her har politiet rykket ud til indbrud 39 gange i årets to første uger.

Det er generelt den sydlige del af politikredsen, der er populær blandt indbrudstyvene, men områderne omkring Helsingør og Fredensborg ligger også højt placeret på listen med henholdsvis 29 og 27 indbrud.

Kun ét indbrud

Det område, der i perioden mellem den 1. og 14. januar var mindst plaget af indbrudstyve, var Allerød. Her blev der kun begået ét indbrud, viser opgørelsen fra Lokalavisen.dk.

Men også Frederikssund-området og Egedal, der tæller byer som blandt andre Ølstykke og Stenløse, slap uden de store indbrudstogter i årets to første uger med henholdsvis seks og syv indbrud.

Her slog indbrudstyvene til :
Gentofte: 76
Rudersdal: 39
Helsingør: 29
Fredensborg: 27
Lyngby: 25
Halsnæs: 20
Hørsholm: 10
Hillerød: 9
Furesø: 8
Gribskov: 8
Frederikssund: 7
Egedal: 6
Allerød: 1

Tallene stammer fra politiets døgnrapporter på www.politi.dk i perioden fra den 1. januar 2010 til den 14. januar 2010.

Publiceret 18 January 2010 14:00