Årets forestilling på Ølstykke Sommerteater er Manu Sareens

Årets forestilling på Ølstykke Sommerteater er Manu Sareens "Iqbal Farooq". (arkivfoto)

Manu Sareen og ”Iqbal Farooq” indtager Ølstykke Sommerteater

Manu Sareens populære børnebøger om indvandrerdrengen ”Iqbal Farooq” og hans etniske familie fra Blågårdsgade på Nørrebro bliver nu dramatiseret. Ølstykke Sommerteater spiller forestillingen fra den 26. juni i år

Ølstykke Sommerteater har gennem de seneste år lavet aftaler med nogle af de fremragende børne- og ungdomsbogsforfattere, Danmark er velsignet med så som Bjarne Reuter, og i år er ingen undtagelse. I år har Manu Sareen givet grønt lys for at sende ”Iqbal Farooq” og hans familie med flere til scenen. Gunvor Reynberg skal igen stå for bearbejdningen, og forestillingen sættes op som en co-produktion med Det ny Familie Teater. Det betyder, at ”Iqbal Farooq” har mulighed for at besøge det ganske land. Udover, at stykket er en forrygende og morsom familieforestilling, fokuseres der på, hvor vanvittigt voksne kan opføre sig, ligegyldigt hvilken kultur eller baggrund de kommer fra. Det er hos børnene og de unge, der er håb at hente.

Multikulturelt Danmark

Historien om familien Farooq giver et lille portræt af et multikulturelt Danmark, der med humoren som murbrækker får lavet et par nødvendige sprækker i de barrierer, der mest af alt handler om vores manglende kendskab til hinanden. Musikken til forestillingen skrives af komponisten Stephan Grabowski, og forestillingen instrueres af Jan Hertz. I forestillingen medvirker fem voksne skuespillere og tre børneskuespillere. De voksne skuespillere spiller alle indtil flere personer, idet der i forestillingen udover Iqbal & Co. medvirker rockere, duller, imamer og jyske politibetjente. Forestillingen har premiere i Ølstykke den 26. juni og spiller til og med den 18. juli.

Publiceret 24 January 2010 07:15