Sushi-take-away får fornyet håb

Politikerne i Frederikssund Kommune er netop gået i gang med lave en ny lokalplan på Frederikssund Havn. Dermed lever drømmen videre for sushi-ejer Andreas Leth Jørnø

Af
Af Sofie Synnøve Herschend Foto: Peter Rahbek

Chancerne for, at der kommer Sushi-bar på Frederikssund havn inden sommer er igen høje. Forrige uges demonstration, hvor mere end 500 mennesker mødte op på grund af et ønske om mere liv i havneområdet har vakt politikernes opmærksomhed, og allerede nu er et forslag til en ny lokalplan i gang.
"Politikerne har snakket sammen på tværs af partierne, og der var stor enighed om at gøre noget ved Lokalplanen for området. Første skridt er en lille ændring i lokalplanen for Amsterdamhusene 1. Ved først at ændre planen for den specifikke lokalitet, kan det gå hurtigere for iværksætteren Andres Leth, som har udtrykt, at han har tålmodigheden til at vente den tid det tager at få ændret lokalplanen," siger formanden for Plan- og Udviklingsudvalget John Schmidt Andersen. Også direktøren for Arbejdsmarked, Erhverv og Teknik, Ejvind Mortensen, har svært ved at se, at der skulle opstå problemer med at lave en ny lokalplan:
"Det ville overraske mig meget, hvis ikke det kan lade sig gøre. Det er jo ikke ekstreme ændringer vi skal have foretaget, men der er selvfølgelig nogle spilleregler vi skal følge," siger han.
Ændringen er allerede blevet en embedsmandsopgave og der arbejdes på højtryk for at komme frem til et lokalplansforslag, men sushi-ejeren kan alligevel risikere at skulle vente længe. Forslaget skal fremsættes, der skal være høring og beboerne kan endnu engang komme med indsigelser. Dog håber og tror John Schmidt Andersen på, at Andreas Leth kan åbne sin sushi-take-away inden sommer.
"Det burde kunne gøres på 18 uger, men der kan godt gå længere tid alt efter om beboerne har nogen indsigelser. Når første skridt er overstået, tager vi de større briller på og kigger så på lokalplanen for hele havneområdet, som simpelthen er for restriktiv," siger formanden.

"Jeg kan kun håbe"

Tilbage står sushi-ejer Andreas Leth Jørnø, som ikke tør sætte sine forhåbninger for højt af frygt for at blive skuffet endnu engang. Alligevel er han glad for den enorme opbakning han har fået.
"Jeg synes det er intet mindre end fantastisk, at borgerne bakker mig sådan op. Meget tyder jo på, at mit projekt med en sushi-bar har været startskuddet til en heftig debat, der har uldmet i Frederikssund længe. Amsterdamhusene 1 er lokalet . Der findes ikke noget bedre i byen, og det vil jeg gerne vente på.
Min største frygt er, at jeg går og venter og at der så ikke kommer nogen løsning, men jeg er nødt til at forholde mig til omstændighederne og forsøger for øjeblikket at samle skibet så det kan holde sig oven vande. Jeg er meget spændt på, hvad Frederikssund Kommune kommer frem til," siger Andreas Leth Jørnø.

Publiceret 29 January 2010 11:15