Jyllinges fiskerihavn bliver to

Jyllinges fiskerihavn bliver to "skibsvrag" færre, når ejeren fjerner to af bådene. (Foto: Peter Rahbek)

Skibsvrag-ejer:

Pas jer selv

Jyllinge-borgeren Henning Simonsen bekræfter, at han ejer fire af de nedslidte både i den gamle fiskerihavn i Jyllinge. Han vil dog kun fjerne de to

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Ifølge flere kilder, som Lokalavisen har talt med, så er det Jyllinge-borgeren Henning Simonsen, der ejer de gamle skibsvrag ud til byens fiskerihavn. Lokalavisen har været i kontakt med fiskeren, der ikke lægger skjul på sit kendskab til sagen.
"Kan du bekræfte, at det er dine både, der ligger i vandet foran den gamle fiskerihavn"?
"Båden, som er sunket, er ikke min. Den tilhører nogle fra Smørum. De andre er mine",
"Bådene har ligget sådan i flere år. Hvorfor har du bare efterladt dem"?
"De er ikke efterladt. De ligger da for svaj, og det er ikke ulovligt. To af dem er jeg ved at hugge op, så de kan blive fjernet. Inden 1. maj er de to både væk".
"Hvorfor vil du ikke fjerne allesammen"?
"De andre to ligger for svaj. Det er mine både, og dem fjerner jeg ikke. Folk kan bare lade være med at kigge derud, hvis synet generer dem. I det hele taget skal folk bare passe sig selv. Nogle mennesker har det med at blande sig i andre ting end deres egne".
"Så du kan ikke forstå, hvis de andre bådejere er trætte af at kigge på dine både, der ligger og flyder"?
"Nej, det kan jeg ikke forstå. De kan da bare sejle forbi. Jeg kan ikke se, hvordan mine både kan genere nogen. Jeg har mit på det rene, og mine både er ikke nogle skibsvrag".
"Hvad siger du til, at sagen er på vej i Folketinget"?
"Det er jeg fuldstændig ligeglad med. Vandet er frit, og jeg må lægge mine både, hvor jeg vil. Folketinget kan passende starte med at kigge i Københavns Havn, hvor der trænger til at blive ryddet op. Det gør der i øvrigt mange steder".

null

Publiceret 11 February 2010 06:45