Bus 600S - nu med cykler

Linje 600S er som den første buslinje i hovedstadsområdet klar til at lade passagerne medbringe cykler. Bliver forsøget en succes, kan flere buslinjer blive åbnet for tohjulede

Buspassagererne på linje 600S får nu mulighed for at tage deres tohjulede med på rejsen. Det er Trafikselskabet Movia, der i samarbejde med Region Hovedstaden og busoperatøren Fjord-bus, åbner for forsøget.
”Med forsøget, der løber året ud, får vi afklaret, om det fremover skal være muligt at tage cykler med på flere buslinjer i hovedstadsområdet”, fortæller områdechef i Movia, Torsten Rasmussen. Han pointerer dog, at en udvidelse af forsøget i givet fald vil begrænse sig til udvalgte landruter, og altså ikke gælde for bybusserne.
At valget er faldet på netop 600S skyldes blandt andet, at linjen kører lange strækninger og har gode forbindelser til de tog, hvor man i forvejen kan tage sin cykel med. Og rigtig mange passagerer på 600S cykler til stoppestedet.

Mere attraktiv

"Vi er glade for, at de mange passagerer, der tager cyklen hen til bussen, nu også får mulighed for at tage cyklen med sig, så de også kan bruge den i den anden ende af rejsen. Forhåbentlig vil det gøre linje 600S attraktiv for endnu flere passagerer i kombination med cykel", siger Allan Schneidermann, der er formand for Region Hovedstadens trafikudvalg.
Linje 600S er en regional buslinje, der kører mellem Hillerød st. og Hundige st. På den knap 70 kilometer lange rute passeres tre togstationer og Slangerup Rutebilstation, og det vil koste en enhedspris på 12 kroner at medbringe cyklen, uanset hvor langt man kører.
Da det er almindelige busser, der kører på 600S, har hver bus kun plads til to cykler på samme vilkår som barnevogne og kørestole. Af hensyn til de mange myldretidsrejsende på 600S, er ordningen omfattet af spærretid, så det ikke er muligt at medbringe cykler på hverdage fra 07.00 - 09.00 samt 15.30 - 17.30.

Publiceret 12 April 2010 06:00