Cafe-ejer skal betale stor erstatning til Gallerierne

Gallerierne fik medhold i sag mod Jesper Mærsk Olesen, der nu skal betale op mod trekvart million kroner for falleret cafe-lejemål

Af
Tim Panduro

Det blev en dyr dag for Jesper Mærsk Olesen, da han forleden mødtes i retten med indkøbscenteret Galleriernes ejere ei invest.
Da retsmødet var ovre, stod den tidligere diskoteks- og cafeejer tilbage med en regning på 581.000 kroner som erstatning til ei invest - samt en regning for sagsomkostninger, der bringer den samlede gæld til centerejerne op på omkring 700-750.000 kroner.
"Retten lyttede ikke til et eneste af vore vidner, så ei invest fik totalt medhold," siger Jesper Mærsk Olesen. Sagen drejer sig om Cafë Gallerierne, en kortlivet cafe i det kriseramte indkøbscenter. Cafeen blev oprindeligt startet af Jesper Mærsk Olesen gennem det nu konkursramte firma Cafegruppen. Han solgte den videre - og ei invest stillede ved den lejlighed krav om, at Cafegruppen skulle kautionere for de nye ejere. Det gjorde Cafegruppen - og da de nye ejere kuldsejlede, havnede regningen hos Jesper Mærsk Olesen og hans firma.
Galleriernes talsmand Peter Bisgaard-Frantzen er godt tilfreds med dommen, der er den første, der er faldet, siden sportsgiganten Stadium blev dømt til at betale en del af sin husleje i slutningen af sidste år.

“En aftale er en aftale

"Dommen bekræfter, at en aftale er en aftale. Det falder helt i tråd med Stadiumdommen, der også siger, at når man indgår en aftale, gælder den begge veje", siger Peter Bisgaard-Frantzen.
Gallerierne har i endnu en halv snes sager på bedding - sager, der i de fleste tilfælde ligner de to foregående.
"Vi ville selvfølgelig hellere bruge vore kræfter på noget andet, men det er sager, der relaterer sig til dengang ei ejendomsinvest overtog Gallerierne. Aftalerne var indgået, og det var med udgangspunkt i dem, at Gallerierne blev indgået, så vi er nødt til at holde fast i sagerne."
Jesper Mærsk Olesen er personligt konkurs, og det er Cafegruppen også.
"Så det er ikke penge, jeg vil kunne betale uanset. Men det er da en ekstra hovedpine alligevel", siger Jesper Mærsk Olesen, hvis advokat nu kigger på, om sagen kan ankes.
"Siden sagen startede har vi fundet en del ny dokumentation og nogle nye vidner, så jeg kan forestille mig, at vi også prøver i landsretten", siger Jesper Mærsk Olesen.

Publiceret 29 April 2010 08:00