Kommunaldirektør stopper - tjenestemandssag afblæses

Hillerøds kommunaldirektør Peter Zahlekjær har sagt sit job op med kort varsel. Derfor kommer der ingen tjenestemandssag

Af
Af Claus Kjærsgaard

Der kommer ikke nogen tjenestemandssag mod Hillerøds kommunaldirektør Peter Zahlekjær. Hillerød Byråd var onsdag klar til at sætte sagen i gang. Nu droppes den fordi kommunaldirektøren selv har valgt at sige op med kort varsel.
Den løsning indebærer også, at kommunen undgår en lang, dyr og opslidende retssag.
Kommunaldirektør Peter Zahlekjær har opsagt sin stilling i Hillerød Kommune. Byrådet har godkendt opsigelsen og stopper dermed en kommende tjenestemandssag mod ham. "Det er den billigste og hurtigste løsning, så vi nu kan se fremad," siger borgmester Kirsten Jensen.
Hillerød Byråd behandlede onsdag aften disciplinærsagen om kommunaldirektør Peter Zahlekjær. Efter rådgivning fra Kommunernes Landsforening var indstillingen til byrådet at indlede en tjenestemandssag imod kommunaldirektøren. Indstillingen kom fra Økonomiudvalget, der var af den opfattelse, at Peter Zahlekjær har gjort sig skyldig i alvorlige tjenesteforseelser, og udvalget ønskede disse bedømt ved en tjenstlig undersøgelse med henblik på afskedigelse.
Imidlertid har Peter Zahlekjær selv søgt om at blive afskediget med kort frist. Byrådet besluttede at acceptere Peter Zahlekjærs opsigelse, da det er det billigste. Dermed undgår kommunen store omkostninger ved en tjenestemandssag, der kan blive langvarig.
Byrådet har lagt stor vægt på, at sagen nu er slut, at der kan blive afklaring i organisationen, som kan se fremad.
Da der ikke er tale om en aftrædelsesaftale, er der ingen klausuler, herunder om tavshed. Derfor kan sagen nu kommenteres offentligt.
Borgmester Kirsten Jensen udtrykker sin tilfredshed med sagens afslutning og siger:
"Den nu opsagte kommunaldirektør skulle have bedt byrådet sætte en opgave om vores løn- og personaleadminstration i udbud, men gjorde det ikke, selvom han havde viden om, at det skulle gøres. Opgaven blev tildelt til KMD uden udbud. Den sag er nu tabt ved Klagenævnet for Udbud, og det havde kunnet forudses. På den måde føler både økonomiudvalget og hele byrådet sig alvorligt vildledt."
Borgmesteren fortæller, at byrådet onsdag aften også vedtog at lovliggøre sagen om personaleadministration og sætte den i udbud.
Kirsten Jensen fortsætter:
"Vi har nu besluttet, at Peter Zahlekjær siger op. Det er i korthed begrundet i kommunens husholdningsøkonomi. Vi sparer borgerne penge, hvis vi ikke trækker sagen ud. Sagen er meget alvorlig, og KL har vurderet, at Peter Zahlekjær har gjort sig skyldig i en "alvorlig og grov tjenesteforseelse". Men en tjenestemandssag tager tid, hvor der skal lønnes, og det er simpelthen billigere at acceptere hans opsigelse."
Kirsten Jensen slutter: "Jeg ser nu frem til, at vi får ansat en kommunaldirektør og får afklaring i organisationen".

null

Publiceret 29 April 2010 10:15