Her stod cd-anlægget, fortæller Anne-Marie Achen, der stadig er mærket af indbruddet i familiens hjem.

Her stod cd-anlægget, fortæller Anne-Marie Achen, der stadig er mærket af indbruddet i familiens hjem.

Svært at komme videre igen

Familie er stadig tydeligt mærket efter et større indbrud i deres hjem i Værløse

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Her stod computeren. Her stod cd-anlægget. Ude i haven lå højttalerne spredt rundt. Væk var jakker, skjorter, penge og tasker.
De er stadig rystede, Anne-Marie og Per Achen, mens de viser rundt i deres hus på Nørrevænget i Værløse. Selv om der gået er næsten to uger, siden en flok tyveknægte ribbede huset for en stor del af inventaret, sidder oplevelsen der stadig, og er ikke sådan at ryste af sig.
"Jeg har svært ved at sove om natten," fortæller en tydeligt mærket Anne-Marie Achen, mens både hendes mand, Per, og datteren Josefine også kan fortælle, hvordan indbruddet stadig svirrer rundt i deres hoved.

Ikke en lyd

Det fandt sted om natten mellem 15. og 16. april, mens alle var hjemme, men ingen hørte noget, heller ikke hunden Capello.
"Jeg opdagede det, da jeg stod op klokken 3 om natten. Jeg undrede mig over, at køkkendøren stod åben, og da jeg kiggede ind i stuen, fik jeg et chok," fortæller Anne-Marie Achen.
Politiet blev tilkaldt, og de var ikke i tvivl om, at det var meget professionelle folk, der stod bag:
"De var kommet ind på strømpesokker, og havde overhovedet ikke givet lyd fra sig," fortæller Per Achen.
"Det føles meget krænkende, at de bare på den måde har været inde på vores private område."

"De er kolde"

Men familien lader det dog ikke blive ved at være rystede og vrede. Per Achen har fået sat et nyt alarmsystem op, så ikke kun hoveddøren, men også alle vinduer og døre har lås med kode på.
Adspurgt om hvad de ville sige til indbrudstyvene, hvis disse læste denne artikel, tøver familien lidt. Så siger Per Achen:
"Det nytter ikke noget. De er alligevel helt kolde. Fuldstændig ligeglade."

null

Publiceret 29 April 2010 13:24