Det kræver sin mand – eller kvinde – at svinge den tunge økse. Foto fra Værkstedsdagene 2008 på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum.Foto: J&S Arkiv.

Det kræver sin mand – eller kvinde – at svinge den tunge økse. Foto fra Værkstedsdagene 2008 på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum.Foto: J&S Arkiv.

Skovens Dag:

Kom til DM i øksekast i Hørsholm

Store mænd, der kaster med økser og loggere (skovhuggere), der i høj fart hugger løs med øksen, kan du opleve, hvis du lægger vejen forbi Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, når museet den 9. maj fra klokken 11 - 15 holder Skovens Dag. Der er mulighed for selv at prøve og deltage i to rundvisninger om skoven og dyrene, der bor i dem. ´
Samme dag kan du også se danske professionelle loggerfolk, kendt fra Eurosport, i en heftig landskamp mod de svenske skovfolk. Det sker klokken 14 på museets scene i haven, som lige er blevet genindrettet, så der er masser af plads til både øksekast og hygge.
Du kan også selv prøve kræfter som skovarbejder med langsaven eller klatre op i en af museets høje master og se haven lidt fra oven.
Dagen byder også på to minirundvisninger klokken 11. "Skovbrug i børnehøjde" er for børn fra fem år, hvor børnene får svar på, hvad skovbrug er for noget, og hvad de store maskiner bruges til.
For de voksne er rundvisning, der blandt andet handler om, hvorfor nogle dyr i skovene bliver mere almindelige, mens andre forsvinder.
Læs mere på http://www.jagtskov.dk

Publiceret 29 April 2010 10:00